<<<12 - 22 з 3085>>>


05 Березня 2024 16:37

АГРАРІЇ ОБЛАСТІ ЗДІЙСНЮЮТЬ ПІДЖИВЛЕННЯ ОЗИМИХ КУЛЬТУР

Надзвичайно важливим заходом весняного догляду озимих культур є підживлення посівів.

Враховуючи погодні умови та очікуване відновлення вегетації, при наявності умов для роботи техніки на полях, аграрії області розпочали підживлення озимих зернових культур та озимого ріпаку. При цьому використовують для цього азотні добрива у формі сульфату амонію, сульфату магнію, аміачної селітри.

Також аграрії області працюють над забезпеченням

05 Березня 2024 11:23

В ПАРЛАМЕНТІ ЗАРЕЄСТРОВАНО ПРОЕКТ ЗАКОНУ ПРО ДАР

Уряд зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 11063 “Про Державний аграрний реєстр”. 

Проектом Закону пропонується вдосконалити механізм надання підтримки за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги, грантів у сільському господарстві чи іншої допомоги. 

Розширюється коло користувачів ДАРу. Зокрема,

04 Березня 2024 09:17

ФАО НАДАСТЬ УКРАЇНСЬКИМ ФЕРМЕРАМ НАСІННЯ ЯРОЇ ПШЕНИЦІ

Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO) у співпраці з Міністерство аграрної політики та продовольства України надасть насіння ярої пшениці малим та середнім фермерським господарствам та сільгоспвиробникам, земельні угіддя яких становлять від 10 до 500 гектарів.

Допомога буде надана 1 500 фермерам із Чернігівської, Донецької,

01 Березня 2024 15:42

РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ПРОЕКТУ ПРООН «СПРИЯННЯ СТАЛОМУ ВЕДЕННЮ ТВАРИННИЦТВА ТА ЗБЕРЕЖЕННЮ ЕКОСИСТЕМ НА ПІВНОЧІ УКРАЇНИ»

Сьогодні, 1 березня, в Департаменті агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації відбулася зустріч з регіональним координатором проекту Проекту ПРООН «Сприяння сталому веденню тваринництва та збереженню екосистем на півночі України» (далі - Проект ПРООН) Олексенко Риммою та експертом із землекористування Проекту ПРООН Замідрою Сергієм.

Обговорили необхідність створення

01 Березня 2024 14:13

ВІД ВІДБУДОВИ ДО НАЛАГОДЖЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ СПРОМОЖНОСТІ: ПІДПРИЄМЦЯМ ЧЕРНІГІВЩИНИ РОЗПОВІЛИ ПРО АКТУАЛЬНІ ПРОЄКТИ

Регіональний форум «Відновлення економіки Чернігівської області в умовах війни: діалог з бізнесом» відбувся сьогодні в обласному центрі за підтримки Проєкту USAID «Зміцнення громадської довіри (UCBI)». Це – чергова важлива подія для Чернігівщини – деокупованої області зі значними економічними втратами. До того ж проведений захід був своєрідним майданчиком обговорення нової ініціативи, спрямованої на підтримку вітчизняних товаровиробників, – Всеукраїнської економічної платформи «Зроблено в Україні».

«Коли говоримо про відновлення економіки, то це і безпекові

01 Березня 2024 13:40

01 Березня 2024 10:52

МІНАГРОПОЛІТИКИ: НОВІ НОРМАТИВНІ ЗМІНИ В ГАЛУЗІ БДЖІЛЬНИЦТВА МАЮТЬ ПОВНІСТЮ ВІДПОВІДАТИ ВИМОГАМ ЄС

Заходи з профілактики отруєння бджіл, нові вимоги до транспортування бджіл та методику відшкодування збитків, завданих внаслідок збройної агресії рф, обговорили на вебінарі під головуванням першого заступника Міністра агрополітики Тараса Висоцького.

Захід організовано Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Всеукраїнською асоціацією громад.

Як зазначив Тарас Висоцький,

29 Лютого 2024 17:29

В’ЯЧЕСЛАВ ЧАУС: ПЛАН ПРОСТОРОВОГО РОЗВИТКУ – ЦЕ НЕ ПРОСТО ДОКУМЕНТ, ЦЕ ЧІТКА СИСТЕМА КООРДИНАТ ДЛЯ РОЗВИТКУ ГРОМАДИ

Сьогодні Остерська громада підписала меморандум з Програмою USAID АГРО, а також безпосереднім виконавцем робіт ТОВ «Херсонземпроект» щодо розвитку просторового планування, а Іванівська ТГ – щодо розробки програми комплексного відновлення.

Відбулося це у рамках конференції

28 Лютого 2024 16:57

НАДАННЯ ВАУЧЕРІВ ВІД ООН (ФАО) ДЛЯ ПІДТРИМКИ ЗДОРОВ’Я СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ТВАРИН В ЧЕРНІГІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Згідно Плану швидкого реагування Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) для України на 2023 рік, за сприяння Благодійної організації «ВЕСТ СУППОРТ В УКРАЇНІ» та Чернігівської обласної військової адміністрації домогосподарства, що розташовані у сільській місцевості та утримують птицю, велику рогату худобу (корів), свиней та кіз, а також дрібні фермери, що утримують до 50 свиней, 30 корів молочних порід чи кіз мали змогу отримати ваучери для придбання антибіотиків, вітамінів, протипаразитарних та антисептичних засобів на підтримку здоров'я сільськогосподарських тварин.

У 2023 році для отримання такої допомоги зареєструвалось 2662

28 Лютого 2024 16:49

ВІДБУВСЯ ЩОРІЧНИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «БІОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ ПІДВИЩЕННЯ ПРИБУТКОВОСТІ СУЧАСНИХ АГРАРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ»

Сьогодні, 28 лютого відбувся щорічний Всеукраїнський науково-практичний семінар на тему «Біологічні аспекти підвищення прибутковості сучасних аграрних технологій».

Традиційно, Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації є співорганізатором даного заходу.

Учасники заходу мали можливість

28 Лютого 2024 14:38

КРЕДИТИ НА РОЗВИТОК АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ

З початку року 2644 українських агрогосподарств одержали 15,4  млрд гривень банківських кредитів на розвиток. З них за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9» 1224 агропідприємства профінансовано на 4,7 млрд гривень. Зокрема, 71 аграрій Чернігівщини отримав кредитів на суму 503,7 млн гривень, з них за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9» 21 підприємство профінансовано на 94,3 млн гривень.

 

Довідково. Програма «Доступні кредити 5-7-9» спрощує доступ мікро- та малого бізнесу

<<<12 - 22 з 3085>>>