| Топ-10 продуктів-лікарів
Назад
Як відомо, у здоровому тілі
– здоровий дух. Щоб підтримувати тіло здоровим, потрібно провести чітку
межу
між просто смачними продуктами і смачними продуктами, які корисні для
здоров’я.
Ми підібрали 10 найкорисніших продуктів у світі, які захистять вас від
багатьох
захворювань.
10. Волоські горіхи
Волоські горіхи найкорисніші серед усіх горіхів, оскільки в них
найбільше
антиоксидантів. Регулярне вживання волоських горіхів запобігає діабету
та
анемії.
Завдяки тому, що у волоських горіхах багато клітковини і білка, вони
допомагають роботі кишківника, а омега-3 кислота запобігає серцевим
захворюванням. Саме тому горіхи є одним з найкорисніших продуктів.
9. Рис
Протягом століть жителі азійських країн щодня їдять рис, що дозволяє їм
працювати впродовж усього дня, не відчуваючи дискомфорту в кишківнику.
Навпаки,
завдяки високому вмісту крохмалю та інших речовин рис захищає стінки
шлунка.
Він ефективно запобігає гастриту та іншим захворюванням шлунка. Також у
рисі
багато клітковини.
8. Морепродукти
Вони на 80% складаються з води, білків, мінералів та вітамінів. У
морепродуктах
багато фосфору, кальцію, калію, натрію, йоду і вітамінів B1, B2, B3 і
B12.
Глікемічний індекс (вплив на глюкозу в цукрі) у морепродуктах нульовий,
тому
від них годі набрати вагу.
7. Яблука
Вони корисні завдяки лікувальним властивостям, високому вмісту
клітковини і
вітаміну С. Регулярне вживання яблук тонізує організм. Деяких
захворювань можна
уникнути саме завдяки цим фруктам: анемія, шлункові порушення, головні
болі,
серцеві захворювання, високий тиск, закрепи і не тільки.
6. Шпинат
Цей овоч знаменитий своїми протираковими властивостями, тому що в ньому
міститься бета-каротин (його там більше, ніж у моркві). Цей
антиоксидант
бореться з утворенням ракових пухлин, особливо в легенях, роті і
шлунку. У
шпинаті також багато заліза і ненасичених кислот, що підтримує
кровообіг в
організмі, запобігає серцевим захворюванням і захищає від тиску.
5. Чорна смородина
Чорна смородина містить абсолютно всі мінерали, що потрібні організму.
У ній є
кальцій, калій, залізо, магній, фосфор, вітаміни С, В6 та В5. Чорна
смородина
захищає від різних шкірних захворювань, а головне – уповільнює розвиток
раку і
серцевих недуг завдяки численним антиоксидантам.
4. Броколі
Броколі містить фотохімічні речовини, що сповільнюють діяльність
бактерії
helicobacter pylori, яка призводить до різних шлункових захворювань,
наприклад
виразок. Також у ній міститься дві речовини, які захищають від раку і
змушують
організм виробляти ензими, що знищують ракові клітини. Крім того,
суперкорисна
броколі містить вітаміни С і А, калій і кальцій, а також багато
клітковини.
3. Лосось
Лосось і червона риба містять корисні олії, що потрібні шкірі людини, а
також
для блиску волосся. У лососі як мінімум п’ять вітамінів: ретинол,
ніацин,
піродоксин і рибофлавін, а також дуже важливі мінерали, як-от: кальцій,
фосфор
і натрій. Лосось знижує холестерин в організмі відповідає за роботу
нервової
системи, і головне – мозку! Він дуже корисний при лікуванні депресій та
стресу.
Це не тільки один з найкорисніших продуктів, а й один із найсмачніших.
2. Лимон
Лимон такий корисний, що потрапив на друге місце. Він фактично може
дезінфікувати весь організм, починаючи із зубів і рота, а потім і всю
травну систему
– стравохід, шлунок, кишківник, він навіть очищає кров! У лимонах
містяться
антиоксиданти, що запобігають раку. Крім того, лимони – це натуральна
антибактеріальна та знезаражувальна речовина. Вони запобігають
численним
інфекціям і покращують роботу травного тракту. Не кажучи вже про те, що
вони
допомагають при запорі, розладі шлунка, шкірних захворюваннях і навіть
при
високому тиску.
1. Часник
Часник – це натуральний антибіотик, захищає організм від грибкових
захворювань,
вірусів і бактерій. Він допомагає при грипі, а також зміцнює організм,
коли він
ослаб, попереджає захворювання. Аліцин, антибіотична речовина, що є в
часнику,
відома здатністю боротися зі стафілококом та іншими небезпечними
бактеріями.
Вчені стверджують, що часник запобігає інфекційним та легеневим
захворюванням,
астмі, кашлю, глистам, геморою, атеросклерозу, захворюванням нирок,
ревматизму,
тиску і раку. Але їсти його потрібно в сирому вигляді. Безсумнівно,
часник –
найкорисніший продукт!
Назад |
|