Анонси

 

 
 
 
 
 
Топ-10 продуктів-лікарів

Назад

Як відомо, у здоровому тілі – здоровий дух. Щоб підтримувати тіло здоровим, потрібно провести чітку межу між просто смачними продуктами і смачними продуктами, які корисні для здоров’я. Ми підібрали 10 найкорисніших продуктів у світі, які захистять вас від багатьох захворювань.

10. Волоські горіхи
Волоські горіхи найкорисніші серед усіх горіхів, оскільки в них найбільше антиоксидантів. Регулярне вживання волоських горіхів запобігає діабету та анемії.
Завдяки тому, що у волоських горіхах багато клітковини і білка, вони допомагають роботі кишківника, а омега-3 кислота запобігає серцевим захворюванням. Саме тому горіхи є одним з найкорисніших продуктів.

9. Рис
Протягом століть жителі азійських країн щодня їдять рис, що дозволяє їм працювати впродовж усього дня, не відчуваючи дискомфорту в кишківнику. Навпаки, завдяки високому вмісту крохмалю та інших речовин рис захищає стінки шлунка. Він ефективно запобігає гастриту та іншим захворюванням шлунка. Також у рисі багато клітковини.

8. Морепродукти
Вони на 80% складаються з води, білків, мінералів та вітамінів. У морепродуктах багато фосфору, кальцію, калію, натрію, йоду і вітамінів B1, B2, B3 і B12. Глікемічний індекс (вплив на глюкозу в цукрі) у морепродуктах нульовий, тому від них годі набрати вагу.

7. Яблука
Вони корисні завдяки лікувальним властивостям, високому вмісту клітковини і вітаміну С. Регулярне вживання яблук тонізує організм. Деяких захворювань можна уникнути саме завдяки цим фруктам: анемія, шлункові порушення, головні болі, серцеві захворювання, високий тиск, закрепи і не тільки.

6. Шпинат
Цей овоч знаменитий своїми протираковими властивостями, тому що в ньому міститься бета-каротин (його там більше, ніж у моркві). Цей антиоксидант бореться з утворенням ракових пухлин, особливо в легенях, роті і шлунку. У шпинаті також багато заліза і ненасичених кислот, що підтримує кровообіг в організмі, запобігає серцевим захворюванням і захищає від тиску.

5. Чорна смородина
Чорна смородина містить абсолютно всі мінерали, що потрібні організму. У ній є кальцій, калій, залізо, магній, фосфор, вітаміни С, В6 та В5. Чорна смородина захищає від різних шкірних захворювань, а головне – уповільнює розвиток раку і серцевих недуг завдяки численним антиоксидантам.

4. Броколі
Броколі містить фотохімічні речовини, що сповільнюють діяльність бактерії helicobacter pylori, яка призводить до різних шлункових захворювань, наприклад виразок. Також у ній міститься дві речовини, які захищають від раку і змушують організм виробляти ензими, що знищують ракові клітини. Крім того, суперкорисна броколі містить вітаміни С і А, калій і кальцій, а також багато клітковини.

3. Лосось
Лосось і червона риба містять корисні олії, що потрібні шкірі людини, а також для блиску волосся. У лососі як мінімум п’ять вітамінів: ретинол, ніацин, піродоксин і рибофлавін, а також дуже важливі мінерали, як-от: кальцій, фосфор і натрій. Лосось знижує холестерин в організмі відповідає за роботу нервової системи, і головне – мозку! Він дуже корисний при лікуванні депресій та стресу. Це не тільки один з найкорисніших продуктів, а й один із найсмачніших.

2. Лимон
Лимон такий корисний, що потрапив на друге місце. Він фактично може дезінфікувати весь організм, починаючи із зубів і рота, а потім і всю травну систему – стравохід, шлунок, кишківник, він навіть очищає кров! У лимонах містяться антиоксиданти, що запобігають раку. Крім того, лимони – це натуральна антибактеріальна та знезаражувальна речовина. Вони запобігають численним інфекціям і покращують роботу травного тракту. Не кажучи вже про те, що вони допомагають при запорі, розладі шлунка, шкірних захворюваннях і навіть при високому тиску.

1. Часник
Часник – це натуральний антибіотик, захищає організм від грибкових захворювань, вірусів і бактерій. Він допомагає при грипі, а також зміцнює організм, коли він ослаб, попереджає захворювання. Аліцин, антибіотична речовина, що є в часнику, відома здатністю боротися зі стафілококом та іншими небезпечними бактеріями. Вчені стверджують, що часник запобігає інфекційним та легеневим захворюванням, астмі, кашлю, глистам, геморою, атеросклерозу, захворюванням нирок, ревматизму, тиску і раку. Але їсти його потрібно в сирому вигляді. Безсумнівно, часник – найкорисніший продукт!

Назад