Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

АГРАРІЇ ОБЛАСТІ ЗУСТРІЛИСЯ З ПРОФІЛЬНИМ МІНІСТРОМ

6 лютого 2015 року Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко перебуває на Чернігівщині.

Основна мета візиту – розгляд актуальних питань агропромислового сектору економіки області та допомога у їх вирішенні задля ефективної роботи в напрямку забезпечення продовольчої безпеки регіону в тих непростих умовах, в яких зараз знаходиться країна.

На зустрічі з керівниками обласних служб АПК та керівниками базових агроформувань, яка відбулася в обласній державній адміністрації, Олексій Павленко охарактеризував стан сільльського господарства України та кроки, що розробляються і застосовуються з метою розвитку галузі на рівні Міністерства та Уряду.

На нараді акцентовано увагу на питаннях, які потребують допомоги з боку центральних органів виконавчої влади. Зокрема, розробки нових інструментів в системі кредитування аграріїв, заходів щодо збільшення чисельності поголів’я тварин в аграрних підприємствах регіону, розвиток інфраструктури сільських територій тощо.

В ході діалогу аграрний колектив цікавився питаннями відшкодування ПДВ, перевірок підприємств контролюючими органами, ефективного використання земельних ресурсів, розробки механізму формування ціни на молоко та контролю за пунктами його заготівлі, перепрофілювання спиртових заводів на виробництво біоетанолу тощо.

Профільний Міністр наголосив на тому, що аграрна галузь є пріоритетною для Уряду. Тому всі питання, зауваження і пропозиції будуть розглянуті та донесені до інших Міністерств. Спільними зусиллями необхідно шукати зважені підходи до подальшого розвитку сільськосподарського виробництва, нові ринки збуту, можливості залучення донорської допомоги.

По завершенню наради Олексій Павленко подякував учасникам зустрічі за готовність до конструктивних дій, плідну розмову та побажав аграріям вдало провести комплекс весняно-польвих робіт.

Назад