Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ В МОЛОЧНОМУ БІЗНЕСІ

24 лютого 2016 року у приміщенні готелю «Турист» (м. Київ), за підтримки Спілки молочних підприємств України та компанії «Єврокул», відбулась Перша Міжнародна Конференція «Енергозбереження в молочному бізнесі».

У зазначеному заході взяли участь керівники молокопереробних підприємств та спеціалісти у молочній галузі, керівники департаментів Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

Від Чернігівської області у Конференції прийняли участь головний спеціаліст відділу продовольчої безпеки Департаменту агропромислового розвитку ОДА Світлана Пищик та технічний директор Філії «Менський сир» ППКФ «Прометей» Володимир Білик.

Відкрив конференцію депутат Верховної Ради України Леонід Козаченко, який наголосив, що єдиний шлях виживання для молокопереробних підприємств на сьогодні є розширення ринків збуту за рахунок експорту. Він підкреслив, що окрім звичного попиту закордонного ринку на сухі молочні продукти, на сьогодні є велика зацікавленість у похідних молока (лактоферрин, лактофенін та ін).

Директор Департаменту технічного регулювання енергоефективності Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Євген Магльованний акцентував увагу на імплементації в Україні 27-ї директиви ЄС з енергозбереження. Також, він наголосив, що сьогодні в Україні створюється Фонд з енергоефективності, який у майбутньому зможе профінансувати встановлення теплових насосів.

У ході заходу були представлені новітні технології з енергозбереження та енергоефективності для молокопереробних підприємств під час їх модернізації та будівництва нових заводів. Учасники конференції мали можливість ознайомитись з досвідом європейських та вітчизняних переробних підприємств, які вже проводять роботу у даному напрямку. Своє обладнання презентували ТОВ «Астра» (Україна), Компанії «GEA Bock», «Kalvion» (Німеччина), Сервісна Компанія «Яхонт» (Україна), Компанія «TADIRAN POWER» (США, Ізраїль).

Учасники Конференції переконались, що на сьогодні, в умовах конкурентного середовища та при стійкому зростанні енергетичних витрат у структурі собівартості молока та молочних продуктів, проблема впровадження ефективних енергозберігаючих технологій з метою зниження енергоємності виробництва набула особливої актуальності та стратегічного значення.

Впровадження новітніх енергозберігаючих проектів значно підвищить конкурентні переваги вітчизняних виробників молока та молочних продуктів.

Назад