Анонси

 

 
 
 
 
 
Корисна інформація

Назад

Хто має право?

Одержувачами бюджетних коштів є юридичні особи та фізичні особи - підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів (за визначенням, наведеним у пункті 2.15 статті 2 Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”), вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільськогосподарських товарів становить не менше 75 відсотків вартості всіх товарів, поставлених такими юридичними та фізичними особами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно, а новоутворених сільськогосподарських товаровиробників, які провадять господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, - за результатами кожного окремого звітного періоду.

Розмір компенсації

25 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість) за придбані техніку та обладнання, які на момент здійснення через уповноважений банк оплати на їх придбання були включені до переліку, розміщеного на офіційному веб-сайті Мінекономіки.

Які є обмеження у отриманні компенсації?

10 тисяч розмірів мінімальної заробітної плати протягом бюджетного року, встановленої на 1 січня відповідного року, на одного виробника сільськогосподарської продукції (у т. ч. пов’язаних із ним осіб).

На що надається підтримка?

Бюджетні кошти спрямовуються на забезпечення сільськогосподарських товаровиробників вітчизняною технікою та обладнанням для агропромислового комплексу шляхом здійснення часткової компенсації вартості техніки та обладнання, що закуплені у вітчизняних виробників та/або їх дилерів.

Які є вимоги до учасників?

  • не мати порушених справ про банкрутство, не бути банкрутами, не перебувати на стадії ліквідації;
  • не мати на перше число місяця, в якому буде прийматись рішення щодо здійснення виплат, простроченої більше ніж 6 місяців заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи ДПС.

Які дії необхідно зробити, щоб отримати часткову компенсацію?

Ознайомитись із Переліком техніки та обладнання

Визначитись із необхідною технікою та обладнанням заводу-виробника або його постачальника, що входить до вказаного Переліку.

Здійснити оплату за техніку чи обладнання через уповноважений банк.

Подати до уповноваженого банку, через який здійснено оплату техніки та обладнання, заявки та підтвердні документи щодо їх придбання, а саме:

  • копію платіжного доручення або іншого платіжного документа, що підтверджує оплату;
  • акт приймання-передачі техніки та обладнання;
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та/або машини (якщо техніка підлягає обов’язковій державній або відомчій реєстрації).
  • Форма заявки для отримання часткової компенсації визначається Мінагрополітики.

Уповноважені банки формують реєстр сільськогосподарських товаровиробників, які придбали техніку та обладнання, і щомісяця до 10 числа подають його в електронному та паперовому вигляді до Мінагрополітики.

Форма реєстру визначається Мінагрополітики.

Мінагрополітики на підставі поданих уповноваженими банками реєстрів:

щомісяця формує перелік сільськогосподарських товаровиробників на отримання часткової компенсації та надсилає його ДПС з метою проведення перевірки відповідності сільськогосподарських товаровиробників критеріям, зазначеним у пункті 3, та вимогам абзацу восьмого пункту 10 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва;

виключає на підставі інформації від ДПС, отриманої протягом п’яти календарних днів, з переліку сільськогосподарських товаровиробників, які не відповідають зазначеним критеріям і формує перелік сільськогосподарських товаровиробників в розрізі уповноважених банків та розміщує його на офіційному веб-сайті Мінагрополітики;

затверджує щомісяця до 25 числа (у грудні до 20 числа) розподіл коштів між уповноваженими банками в межах бюджетних асигнувань пропорційно визначеній потребі в частковій компенсації та формує зведений реєстр сільськогосподарських товаровиробників на отримання часткової компенсації.

Мінагрополітики перераховує бюджетні кошти з рахунка, відкритого в Казначействі, уповноваженим банкам.

Уповноважені банки протягом трьох банківських днів з дати отримання бюджетних коштів від Мінагрополітики перераховують їх на поточні рахунки сільськогосподарських товаровиробників згідно із зазначеними у реєстрах сумами та протягом п’яти робочих днів повідомляють про це Мінагрополітики.

Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації – Щербатий Олександр Анатолійович  050-517-99-49,  (0462) 67-74-15,  chzemlerob@ukr.net.

Назад