Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВИРОБНИЦТВО МОЛОКА В СІЛЬГОСППІДПРИЄМСТВАХ

Чернігівська область є одна з кращих серед інших областей України по виробництву молока в сільськогосподарських підприємствах.

За січень-липень 2017 року по сільгосппідприємствах області вироблено 141,5 тис. тон молока, що більше на 1,7% до відповідного періоду 2016 року. Слід відмітити, що обсяги його виробництва збільшуються за рахунок покращення продуктивності корів.

За 7 місяців поточного року надій на корову по області склав 3392 кг молока, що більше на 9% до рівня минулого року, а в 5 районах вже надоїли більше 4 тис. літрів молока від корови.

В натуральних величинах найбільше молока виробляють в господарствах Ічнянського та Бахмацького районів, у відсотках їх доля становить більше 30% від загальних обсягів виробництва в області.

Питома вага виробленого молока по сільгосппідприємствах становить 44% від загального виробництва по області, а в державі цей показник складає лише 27%.

Нині на Чернігівщині здійснюється реалізація біля 20-ти інвестиційних проектів у тваринницькій галузі.

За 6 останніх років у області збудовано та реконструйовано 33 комплекси і ферми по виробництву молока на загальне поголів’я 11680 корів.

В поточному році заплановано будівництво та реконструкція 7 комплексів та ферм по виробництву молока на загальне поголів’я 2780 корів.

Вже, на сьогодні введено в дію І чергу молочного комплексу на 200 голів та доїльний зал в ПОСП «Хлібороб» Ічнянського району, корівник на 400 корів з молочним блоком в ПрАТ «Кремінь» Ічнянського району та корівник на 200 корів в ПСП «Пісківське» Бахмацького району.

Для покращення якості виробництва молока, яка б відповідала вимогам європейських стандартів, встановлюються сучасні доїльні зали та молокопроводи (на сьогодні в області функціонує 43 доїльні зали).

Станом на 1 вересня 2017 року по сільськогосподарських підприємствах області утримувалось великої рогатої худоби молочного напрямку продуктивності – 109,2 тис. голів, в т.ч. корів – 43,5 тис. голів і їх питома вага по чисельності становила близько 10% в Україні.

Назад