Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ПЛАНОВА ПОЇЗДКА З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ ГАЛУЗІ ТВАРИННИЦТВА ТА ПЛЕМІННОЇ СПРАВИ В НОВГОРОД-СІВЕРСЬКОМУ РАЙОНІ

06.09.2017 відбулась робоча поїздка фахівців Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації до Новгород-Сіверського району. При зустрічі з керівництвом району було обговорено питання стану заготівлі кормів на зимівлю 2017-2018 років та перспективи подальшого розвитку галузі тваринництва в районі. Також провели перемовини з керівництвом місцевого молокопереробного підприємства щодо прийняття ними участі в роботі обласного фестивалю молока, який відбудеться 1 жовтня 2017 року в місті Чернігів.

В подальшому представники Департаменту продовжили свою роботу на ТОВ «Блистівський», яке займається землеробством та розвитком молочного скотарства.

В ході ознайомлення з роботою галузі тваринництва господарства було оглянуто поголів’я дійних корів та нетелей на випасі.

Слід відмітити, що худоба в господарстві забезпечена в достатній кількості якісними кормами, вже закладено достатню кількість грубих та соковитих кормів. Для збалансування раціону по протеїну постійно закуповуються високобілкові корма, що обумовлює гарні показники вмісту жиру та білку в молоці.

Позитивно, що в господарстві вживаються заходи по переоснащенню доїльного обладнання на сучасне. Так в минулому році в корівнику на 200 корів було встановлено сучасний молокопровід вітчизняної компанії «Брацлав». Планують в наступному встановити і в іншому корівнику, що дасть можливість отримувати молоко більш високої якості і реалізовувати молочну сировину по вищій ціні.

Під час спілкування з керівництвом господарства обговорили плани щодо подальшого нарощування поголів’я молочних корів та продуктивності. Також надали консультативну допомогу в питанні отримання статусу сировинної зони з виробництва молока для дитячого харчування та органічного виробництва.

 

 
 
 
 
 
 

Назад