Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

РОБОЧА ПОЇЗДКА З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ МОЛОЧНОГО СКОТАРСТВА

27.09.2017 відбулась робоча поїздка заступника директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олега Крапивного та начальника відділу тваринництва Департаменту Віктора Олексенка до Корюківського району. При зустрічі з керівництвом району було обговорено питання щодо стану розвитку галузі тваринництва, а особливо молочного скотарства в громадському секторі. Також, було проаналізовано стан підготовки галузі до роботи в зимово-стійловий період, забезпеченість худоби кормами на зимівлю та вказано на резерви збільшення продуктивності худоби.

В ході поїздки ознайомилися з роботою українсько-китайської компанії ТОВ «Фанда», що займається розвитком молочного скотарства. В господарстві вживаються заходи по впровадженню на практиці сучасних технологій утримання, годівлі та доїння худоби, за рахунок переоснащення доїльного обладнання на сучасне, очікують отримувати молоко високої якості. Для покращення продуктивності дійної череди в минулому році було закуплено 38 племінних нетелей з високим генетичним потенціалом.

Професійно підходить керівництво господарства і до заготівлі кормів. В господарстві вже заготовлено в достатній кількості кормів на зимівлю 2017-2018 років, в тому числі сіна, силосу та концентратів. Для збалансування раціону по протеїну постійно закуповуються високобілкові корма, що обумовлює нарощення продуктивності худоби.

Під час спілкування з керівництвом ТОВ «Фанда» Олег Крапивний та Віктор Олексенко обговорили з китайськими колегами плани щодо подальшого нарощування поголів’я молочних корів та продуктивності. Також, надали допомогу в питанні отримання державної компенсації за закуплених племінних нетелей.

Також, працівники Департаменту ознайомилися з підприємством ТОВ «Бреч», що займається розвитком племінного конярства, а саме розведенням коней гановерської породи німецької селекції.

В ході знайомства з роботою даного господарства було оглянуто кінноспортивну школу та поголів’я племінних коней.

 
 
 
 

 

 

Назад