Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

СЕМІНАР «АГРАРНА РОЗПИСКА – НОВИЙ ФІНАНСОВИЙ ІНСТРУМЕНТ ДОСТУПУ ДО ФІНАНСОВИХ ТА МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНИХ РЕСУРСІВ»

23 жовтня в Департаменті агропромислового розвитку відбувся семінар «Аграрна розписка – новий фінансовий інструмент доступу до фінансових та матеріально-технічних ресурсів».

Семінар проводила експерт Міжнародної фінансової корпорації Бривко Тетяна Василівна, серед запрошених були керівники сільськогосподарських підприємств, представники Головного територіального управління юстиції та Асоціації фермерів та приватних землевласників.

Основною метою запровадження Аграрних розписок є створення більш гнучкого і дієвого механізму фінансування та покращення доступу малих та середніх агровиробників до фінансових ресурсів.

Партнерами проекту виступають органи державної влади (Міністерство аграрної політики та продовольства України, Міністерство юстиції України); приватний сектор (постачальники матеріально-технічних ресурсів, банки, зернотрейдери), міжнародні організації.

Аграрна розписка – дозволяє агровиробникам отримати додаткове фінансування або товарно матеріальні цінності під заставу майбутньої сільськогосподарської продукції.

В аграріїв з’явилась альтернатива залучення кредитних ресурсів, яка запрацювала на практиці – механізм аграрних розписок, який передбачає здійснення залучення коштів аграріями для своєї діяльності під заставу майбутнього врожаю вирощених на відповідних земельних ділянках. Залучення аграрних розписок створює нові можливості більш прозорого та ефективного кредитування виробників сільськогосподарської продукції.

Всі учасники семінару отримали наглядні матеріали презентації про пілотний проект «Аграрні розписки в Україні» з координатами, як і де дізнатися про аграрні розписки.

Регіональним представником проекту в Чернігівській області є Олексенко Римма Михайлівна (тел.: (096) 545-69-04).

 

Назад