Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

БАГАТОДІТНІ СІМ’Ї СНОВСЬКОГО РАЙОНУ ОТРИМАЛИ НЕТЕЛЕЙ

Відповідно до обласної та районної Програм передачі нетелей багатодітним сім'ям, які проживають в сільській місцевості Чернігівської області на 2016-2020 роки в Сновському районі поточного року було організовано конкурс серед багатодітних сімей, які виховують 5 і більше дітей до 18 років.

Переможцями конкурсу стали дві багатодітні сім’ї:

- Ващенко Олени Михайлівни та Віктора Григоровича, які виховують п’ятеро неповнолітніх дітей і проживають в с. Чепелів;

- Гордійко Василя Миколайовича та Оксани Сергіївни, які виховують п’ятеро неповнолітніх дітей і проживають в с. Нові Боровичі.

Договір про закупівлю нетелей укладено з ТОВ «Мена-Авангард» м. Мена, яке є племрепродуктором з розведення української червоно-рябої молочної породи корів.

Представники багатодітних сімей, які отримали право на отримання нетеля самостійно обрали тварин та сподіваються, що корівки стануть доброю підмогою їхнім родинам.

Всього за 2014 – 2017 роки за дії районної Програми передачі нетелей багатодітним сім'ям, які проживають в сільській місцевості 8 багатодітних сімей отримали племінних молочних нетелей.

Програма дає можливість сільським багатодітним сім’ям, які беруть у ній участь, підвищити свій рівень доходів, забезпечити дітей якісними і корисними продуктами харчування. Для певної частини таких сімей отримання допомоги у вигляді нетелей стане мотивуючим фактором до створення сімейних ферм. Актуальність розроблення цієї Програми зумовлена необхідністю реалізації сучасної політики держави у сфері створення сприятливих умов для покращення матеріального стану селянської багатодітної родини та кожного з її членів, найповнішого виконання сім'єю своїх функцій, підвищення її життєвого рівня, посилення ролі сім'ї, як первинного осередку суспільства.

 

 

Назад