Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ НА ТЕМУ: «АКТУАЛЬНО ПРО ПОДАТКИ ТА ЗЕМЛЮ ДЛЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ»

Сьогодні, 28 листопада, в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації за участю громадської спілки «Аграрний союз України» та Чернігівського обласного союзу сільськогосподарських підприємств відбувся практичний семінар для керівників і працівників сільгосппідприємств, присвячений проблемним питанням у сфері оподаткування та земельних відносин.

Під час заходу експерти розповідали про актуальні питання оподаткування податком на додану вартість, у тому числі щодо послідовності дій платника ПДВ у разі блокування податкових накладних, сплати податку з доходів фізичних осіб та військового збору, зокрема орендної плати.

Значну увагу доповідачі приділили земельним правовідносинам, а саме: новим вимогам до договорів, особливостям їх складання, змінам у правилах використання земель, власники яких померли, ризикам орендарів у випадках, коли орендодавці не отримують орендну плату.

Крім того, обговорено новий порядок перевірок підприємств органами Держпраці, штрафні санкції та способи захисту, типові помилки підприємств. Учасники семінару почули відповіді на актуальні питання трудових і земельних відносин у фермерських господарствах.

В ході роботи семінару спікери наводили приклади із своєї практики та надавали рекомендації у вирішенні проблемних питань.

Також слухачам розповіли про новий інструмент кредитування сільськогосподарських товаровиробників – аграрну розписку та практику її впровадження.

 
 

Назад