Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

СЕМІНАР «ЮРИДИЧНІ МЕХАНІЗМИ ЗАХИСТУ АГРОБІЗНЕСУ»

21 грудня за участю товаровиробників області, представників обласної державної адміністрації, обласної ради та Адвокатського об’єднання IMG Partners відбувся семінар на тему «Юридичні механізми захисту агробізнесу».

Спікери адвокатського об’єднання IMG Partners розповіли про основні юридичні проблеми з якими стикається сучасний агровиробник в питаннях невитребуваних паїв, відумерлої спадщини, самовільного захоплення земельних ділянок, майнових сертифікатів, корпоративної безпеки та охорони аграрного підприємства.

Крім земельних, майнових та корпоративних аспектів учасників семінару ознайомили із всесторонньою перевіркою аграрного бізнесу (Due Diligence) яка визначає ефективність агропідприємства та мінімізацію ризиків, у тому числі рейдерських.

Далі присутнім розповіли про особливості, умови та нововведення в законодавстві при експорті сільськогосподарської продукції.

На завершення в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації доповів про стан державної та обласної підтримки аграрного комплексу у 2017 році та перспективи на 2018 рік.

У 2017 році з Державного бюджету підприємства агропромислового комплексу Чернігівської області отримали підтримку по шести напрямкам на суму 94,7 мільйонів гривень. У 2018 році очікується збільшення фінансування, яке буде здійснюватися по восьми напрямкам.

Щодо підтримки аграріїв з обласного бюджету, то на сьогодні в регіоні діють Програми передачі нетелей багатодітним сім’ям та фінансової підтримки органічного виробництва.

В наступному році з обласного бюджету на розвиток сільського господарства планується виділити за Програмою фінансової підтримки органічного виробництва в Чернігівській області на 2016-2021 роки – 250 тисяч гривень; за Програмою передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Чернігівської області, на 2016-2020 роки – майже 1,2 мільйона гривень; за Програмою використання та охорони земель Чернігівської області на 2011-2020 роки – 90 тисяч гривень.

 

Назад