Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ПЛАНОВА ПОЇЗДКА ДО ПРИЛУЦЬКОГО РАЙОНУ З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ ГАЛУЗІ ТВАРИННИЦТВА ТА ПЛЕМІННОЇ СПРАВИ

11 січня 2018 року відбулась робоча поїздка в.о. директора Департаменту Олега Крапивного та фахівців Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації до Прилуцького району. При зустрічі з керівником управління агропромислового розвитку Прилуцької райдержадміністрації було обговорено питання щодо подальшого розвитку галузі тваринництва в громадському секторі. Також в ході розмови було розглянуто питання щодо отримання ТОВ «КРОК-УкрЗалізБуд» племінного статусу по чорно-рябій молочній породі.

З метою вивчення наданих матеріалів, щодо отримання статусу племінного господарства у галузі тваринництва, представники Департаменту продовжили свою роботу на території молочного комплексу ТОВ «КРОК-УкрЗалізБуд». Під час проведення перевірки було оглянуто все поголів’я худоби, що утримується на комплексі, вивчено кількісні та якісні показники по стаду на предмет відповідності мінімальним вимогам суб’єкта племінної справи у тваринництві по чорно-рябій молочній породі.

На сьогодні в господарстві худоба утримується та годується за сучасними технологіями, працює сучасний доїльний зал типу «Паралель». Поступово стали нарощувати поголів’я корів і вже на сьогодні утримують 740 корів. Для покращення генетичного потенціалу використовується сім’я кращих биків-плідників європейської та канадської селекції голштинської породи.

Слід відмітити, що худоба в господарстві забезпечена в достатній кількості якісними кормами, закладено дворічний запас грубих кормів, а тому числі сінажу з люцерни. В даний час від дійної корови отримують по 28 кг молока за добу. Для збалансування раціону по протеїну постійно закуповуються високобілкові корма, що обумовлює високі показники вмісту жиру та білку в молоці.

За минулий рік в господарстві від корови отримали по 7759 кг молока, а виробляється воно тільки європейської якості, тобто екстра ґатунку.

Назад