Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

СТАН ЗИМІВЛІ ПОСІВІВ ОЗИМИХ КУЛЬТУР

Агрономічною службою області встановлено постійний моніторинг стану зимівлі озимих культур, які на сьогодні знаходяться у стані зимового спокою.

З посіяних під урожай 2018 року 213,6 тис. га озимих колосових культур на зерно (з них: пшениці – 188,8 тис. га, жита – 24,3 тис. га та озимого ячменю – 0,5 тис. га) – майже 85% мають добрий та задовільний стан, 15% знаходяться в слабкому та зрідженому стані. З 38,4 тис. га озимого ріпаку – 88% в доброму та задовільному стані, решта 12% – слабкому та зрідженому.

Загалом під урожай 2018 року, відповідно заключних даних, посів озимих культур на зерно та зелений корм, включаючи озимий ріпак, було проведено на рівні попереднього року – майже 254 тис. га. Перезимівля проходить добре, загрози щодо загибелі посівів відсутні, але подальший стан озимини буде значною мірою залежати від сприятливості погодних умов під час перезимівлі.

До-речі, мінімальна температура ґрунту до сьогодні, на глибині залягання вузла кущіння озимих знижувалась до 1-3º морозу і не була загрозливою для перезимівлі рослин, а розрахункова критична температура вимерзання рослин у фазі 3-й листок – кущіння складає 12-14º морозу.

Назад