Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ З ПИТАНЬ СТАНУ ПІДГОТОВКИ ДО ПРОВЕДЕННЯ КОМПЛЕКСУ ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕНОСТІ МАТЕРІАЛЬНО-ТЕХНІЧНИМИ РЕСУРСАМИ

Сьогодні, 22 лютого відбулася відеоконференція з питань підготовки до весняно-польових робіт та забезпеченості товаровиробників матеріально-технічними ресурсами.

У заході прийняли участь керівники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Регіонального центру наукового забезпечення агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України, Головного управління Держпродспоживслужби, Чернігівських філій ДП «Державний центр сертифікації та експертизи сільськогосподарської продукції» та ДУ «Держгрунтоохорона», представники Аграрного фонду та ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Відеоконференцію розпочав перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України – Мартинюк Максим Петрович, який детально розповів про програми державної підтримки сільгоспвиробників у 2018 році.

Особливу увагу було приділено стану підготовки до проведення комплексу весняно-польових робіт, забезпеченості товаровиробників матеріально-технічними ресурсами, про що доповіли директор Департаменту аграрної політики та сільського господарства Володимир Топчій та керівники структурних підрозділів агропромислового розвитку облдержадміністрацій.

За словами в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації більше половини посівів озимих колосових культур на зерно знаходяться в доброму стані. Дещо гірше проходить перезимівля озимого ріпаку. Загибелі озимини на сьогодні не зафіксовано.

Відповідно прогнозованої структури посівних площ, у поточному році аграріям області планується посіяти ярих культур на рівні минулого року. З врахуванням озимих культур та багаторічних трав загальна посівна площа складе більше 1,2 млн га.

Наразі в області триває підготовка до комплексу весняно-польових робіт, аграрії накопичують насіння сільськогосподарських культур, засоби захисту рослин, мінеральні добрива, пально-мастильні матеріали, ремонтується техніка.

 

Назад