Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ "ОРГАНІК ІНВЕСТ"

26 лютого відбувся Чернігівський Регіональний Форум «Органік Інвест», в якому взяли участь виробники органічної продукції області, зацікавлені сільгосптоваровиробники, представники об’єднаних територіальних громад, науковці, представники вищої, середньої освіти, представники органів влади.

Чернігівщина, маючи потенціал для виробництва органічної продукції, досягла певних результатів щодо розвитку власного органічного виробництва. В області отримали сертифікати органічних виробників 19 суб’єктів галузі. За минулий рік вироблено понад 790 тон молока, понад 20 тисяч тон зернових та технічних культур, утримується близько 1 тисячі голів великої рогатої худоби.

Сировина, з якої виготовляють органічні продукти, вирощується без застосування хімічних речовин та мінеральних добрив, в ґрунт забороняється додавати речовини хімічного походження. Харчові продукти виготовляються без використання хімічних добавок. При цьому всі процеси виробництва контролює орган сертифікації.

На сьогодні в Україні процедуру сертифікації органічних виробників здійснює міжнародний сертифікаційний орган – ТОВ «Органік Стандарт». Як стати виробником органічної продукції та пройти процедуру сертифікації розповів директор вищезгаданого підприємства Сергій Галашевський.

Присутні із зацікавленістю спілкувались з представником швейцарсько-українського проекту «Розвиток органічного ринку в Україні» Русланом Біликом, французьким підприємцем, керівником компанії «Bio-Farm Agrotrade Ltd, LLC» проекту Biologic.tv. Фахівці Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, регіональних фондів підтримки підприємництва та фермерства поінформували присутніх про фінансові можливості залучення коштів у розвиток органічного виробництва.

Досвідом роботи та пропозиціями щодо покрашення розвитку органічного руху на Чернігівщині поділилися голова ФГ «Золотий Пармен» Микола Мисник, голова ФГ «Макишинський сад» Сергій Довгань, голова наглядової ради ПрАТ «Етнопродукт» Олег Жуковський, директор інституту органічного виробництва фермер-консультант Олексій Качковський та директор Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва Національної академії аграрних наук України Віталій Волкогон.

Бажаючі мали можливість продегустувати органічні харчові продукти від ФГ «Агро люкс», ФГ «Золотий Пармен» та ПрАТ «Етнопродукт».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Назад