Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ДЕРЖАВНА ПІДТРИМКА АГРАРНОГО СЕКТОРУ ЕКОНОМІКИ У 2018 РОЦІ

Сьогодні, 4 квітня, у Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації у рамках роз’яснювальної кампанії Мінагрополітики пройшов семінар щодо урядових програм підтримки аграрного сектору економіки на 2018 рік.

Захід відбувся за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети, першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації Юлії Свириденко, директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Юрія Ткалича, голови Чернігівської обласної Асоціації фермерів та приватних землевласників Івана Якуба, об’єднаних територіальних громад, керівників фермерських господарств і кооперативів, сільгосптоваровиробників.

У першій частині семінару розглядались питання державної підтримки агропромислового комплексу і як максимально ефективно нею скористатись.

Відкрив зібрання директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Ткалич, який зазначив: «Тема державної підтримки аграрного сектору економіки є однією з найактуальніших питань сьогодення. Враховуючи те, що у 2018 році вона має декілька особливостей та новацій, є необхідність більш детально обговорити кожний напрямок.»

У своєму виступі Віктор Шеремета зосередив увагу на роз’ясненні механізму розподілу державної допомоги на програми здешевлення кредитів, компенсації частини вартості придбання насіння, підтримки кооперацій.

Про державну підтримку галузі тваринництва, садівництва, здешевлення вартості придбаної сільськогосподарської техніки та обладнання розповів заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олег Крапивний.

Враховуючи те, що більшість програм нарахування коштів проводиться через банківські установи, запрошені регіональні представники надали роз’яснення особливостей реалізації державних програм та кредитування сільськогосподарських виробників.

Не менш актуальною на сьогодні для сільгоспвиробників є тема весняно-посівної кампанії, регіональні представники компаній розповіли слухачам про свої можливості забезпечення товаровиробників мінеральними добривами, засобами захисту рослин, насінням, нафтопродуктами, сільськогосподарською технікою та обладнанням.

В результаті активних обговорень порядків використання коштів за програмами, учасники наради отримали кваліфіковані відповіді на всі запитання.

Довідково: На сьогодні аграрний сектор Чернігівщини формує значну частину валового внутрішнього продукту та майже 62% загальнообласного експорту. В ньому функціонує 1101 сільгосппідприємство, з яких 627 фермерських господарств (57%), зайнято 23,8 тисяч осіб. Обсяги податкових надходжень від галузі складають п’яту частину від загальних.

 
 
 

Назад