Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

БЮДЖЕТНА ДОТАЦІЯ ЗА ВИРОЩУВАННЯ МОЛОДНЯКА ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ

Одним із інструментів державної підтримки розвитку тваринництва у 2018 році є надання фізичним особам спеціальної бюджетної дотацій за утримання молодняка великої рогатої худоби (ВРХ) у розмірі до 2,5 тис. грн за вирощування телят до року.

Дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняка ВРХ до тринадцятимісячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб.

Термін подачі документів поділений на три періоди: перший - до 1 травня, другий - до 1 вересня, третій - до 1 грудня.

Документи приймаються за місцем, де розташоване господарство, тобто сільськими, селищними, міськими радами або об’єднаними територіальними громадами. Які направляють відповідну інформацію до Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації. Розподіл бюджетних коштів між розпорядниками нижчого рівня затверджується Міністерством аграрної політики та продовольства України на підставі отриманих з регіонів заявок.

Станом на 1 травня 2018 року 101 фізична особа подала документи на отримання спеціальної бюджетної дотації за вирощування молодняка великої рогатої худоби, який народився в господарствах фізичних осіб за 134 голови утримуваного в їхніх особистих господарствах телят до 13-ти місячного віку. Сума нарахованої дотації склала 181,1 тис. грн.

Назад