Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

«ЖИТТЯ В СТИЛІ ЕКО» РЕПОРТАЖ "СІВЕР ЦЕНТР"

Прибрали лісопарк від сміття, навчилися ліпити горщики й кувати залізо, посадили Дерево миру. Так пройшов другий фестиваль «Життя в стилі ЕКО». Таким чином у Чернігові відзначили Всесвітній день захисту навколишнього середовища.

Перше, що довелося зробити учасникам фестивалю «Життя в стилі ЕКО» – надягти рукавички, взяти пакети й прибрати все сміття на прилеглій території лісопарку Ялівщина.

На фестиваль прийшло понад 300 учасників Більшість – учні шкіл міста, але є й команди з районів. Наприклад, весь екологічний гурток Киселівської школи Чернігівського району збирав тут сміття разом з учителями.

У програмі фестивалю – конкурси, квести, ігрові майданчики, пісні й танці, частування кулішем і чаєм.

Старші школярі – не лише учасники фестивалю, а вихователі молодших дітей. Команда 10-ї школи Чернігова цього року посіла друге місце в Україні на конкурсі екологічних агітбригад, і цим «призовим» досвідом ділиться на фестивалі.

Представники громадської організації «Алея майстрів Чернігова»  провели майстер-класи з традиційних ремесел для всіх бажаючих.

На фестивалі вже є своя традиція — садити символічне Дерево миру. Цього року це японська сакура. Деревце поповнило колекцію екзотичних рослин розташованої в Ялівщині агробіостанції обласного педагогічного ліцею.

Тільки-но завершився другий фестиваль, як уже почався третій. Відсьогодні стартували кілька конкурсів, підсумки яких підіб’ють рівно за рік, на наступний День охорони довкілля. «Життя в стилі ЕКО» триває.

 

Назад