Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ДЕНЬ ПРАЦІВНИКА ПРИРОДНО-ЗАПОВІДНОЇ СПРАВИ

Для відзначення нелегкої та сумлінної праці працівників природно-заповідної справи в 2009 році Президентом України було підписано Указ «Про День працівника природно-заповідної справи». Відтак, щорічно 7 липня в Україні відзначається професійне свято – День працівника природно-заповідної справи.

Досягнення у формуванні природно-заповідного фонду Чернігівщини є здобутком важкої праці декількох поколінь природоохоронців.

Розвиток заповідної справи є одним з провідних напрямів екологічної стратегії області. В результаті реалізації державної політики у галузі розвитку заповідної справи площа природно-заповідного фонду Чернігівської області постійно збільшується.

Так, на сьогодні природно-заповідний фонд Чернігівщини складають 665 об’єктів площею близько 260,23 тис.га, що становить 7,83 % від загальної площі області.

Оберігаючи заповідну територію маємо всі шанси виконати свою основну місію — зберегти надбання природи для нащадків. В області є багато об’єктів та територій природно-заповідного фонду, які є візитною карткою регіону. Перш за все, це: Мезинський та Ічнянський національні природні парки, регіональні природні парки «Міжрічинський», «Ніжинський», «Ялівщина», дендропарк «Тростянець», Менський зоопарк та ряд заповідних урочищ, заказників, пам’яток природи.

Пам'ятаймо, що використовуючи природні ресурси і дбаючи про їх відновлення треба думати не лише про задоволення власних потреб, але й потреб наступних поколінь. В цьому полягає історична мудрість народу, який дбає про майбутнє. Надійне збереження довкілля буде забезпечене тоді, коли за справу охорони природи вболіватиме широка, екологічно свідома і відповідальна громадськість.

Назад