Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ПІДПРИЄМСТВА АГРОПРОМИСЛОВОЇ ГАЛУЗІ ЧЕРНІГІВЩИНИ ЗНАЙОМИЛИСЬ ІЗ НОВАЦІЯМИ ЗАКОНОДАВСТВА З ПИТАНЬ БЕЗПЕКИ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ

Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації спільно із Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області проведено семінар з питань вимог у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.

Учасники семінару – керівники підприємств, менеджери та фахівці підприємств агропромислової галузі, фахівці райдержадміністрацій – мали можливість ознайомитись із вимогами законодавства у цій сфері, порядком здійснення державного контролю, штрафними санкціями.

У зв’язку із набуттям чинності Закону України "Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин", з 4 квітня цього року в Україні запрацювала нова система контролю якості та безпечності харчових продуктів 

Ключовими новаціями нового закону є ризик-орієнтований підхід до перевірок операторів ринку та запровадження Акту перевірки.

Цей документ міститиме вичерпну кількість питань для перевірки і буде публічним.

За порушення нового закону передбачені жорсткі штрафні санкції. Для юридичних осіб сума штрафу може досягати 70 тис. грн. - залежно від скоєного правопорушення. У разі виявлення на виробництві факторів, що становлять небезпеку життю і здоров'ю людей, інспектор може ухвалити рішення про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів або кормів.

Саме ці питання висвітлювали та відповідали на численні питання Валентина Михед, начальник Чернігівського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Чернігівській області та Олена Ячна – начальник відділу продовольчої безпеки, переробки та маркетингу сільськогосподарської продукції Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації.

 

Назад