Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ЧЕТВЕРТИЙ «ФЕСТИВАЛЬ МОЛОКА – 2018» ВІДБУВСЯ!

За ініціативою Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації та у рамках заходів, присвячених святкуванню 27-ї річниці Незалежності України, 26 серпня було проведено обласний захід «Фестиваль молока 2018».

Відвідувачів заходу, що проходив в Центральному парку культури та відпочинку, привітали заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Сергій Сергієнко та Перший заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук, які вручили дипломи та сувеніри учасникам фестивалю.

Як зазначив Валентин Мельничук: «Свято молока – це свято товаровиробників – переробників сільськогосподарської продукції. За що сьогодні тримається економіка України – це понад усе за рахунок сільськогосподарського товаровиробника – не буде них, не буде нашої економіки. Через те, вашими мозолистими руками кується майбутнє нашої країни і її незалежність!» На сьогодення агропромисловий сектор України з його основною складовою – сільським господарством є базисним та системотворчим в національній економіці, формуючи фактори стійкості та незалежності України, зокрема – продовольчу, економічну, екологічну та енергетичну безпеку держави.

Більше 30-ти учасників цьогорічного фестивалю представили широкому загалу споживачів свою продукцію. Сільськогосподарські та молокопереробні підприємства, фермерські, індивідуальні господарства та інші дрібні виробники запропонували широкий асортимент продукції: молоко, тверді та кисломолочні сири, бринзу, сметану, різноманітні йогурти та інше, які кожен мав можливість дегустувати і купувати.

Святкувати нашим молочникам допомагали інші виробники харчової галузі області, які виготовляють продукцію, що смакує до молока: хліб, булочки, тістечка, торти, пироги, мед тощо. А викладачі і студенти Чернігівського національного технологічного університету навчали усіх бажаючих визначати якість молочної продукції у домашніх умовах.

Вперше у фестивалі брали участь суб’єкти підприємницької діяльності: ПрАТ Етнопродукт, ТОВ Еко-ферма «ДИВО», Сосницький хлібокомбінат райспоживспілки, фізичні особи-підприємці Єфіменко Вікторія Вікторівна та Сінченко Володимир Михайлович, ПрАТ «Новгород-Сіверський сирзавод», ТОВ «Добродія Фудз». Також, цьогоріч свою смачну продукцію та місцевий колорит представила Олишівська ОТГ.

Товаровиробники молочної продукції підійшли до фестивалю дійсно творчо. Дітлахів розважали ростові ляльки від ПАТ «Чернігівський молокозавод». Фотозони та інші додаткові цікавинки були облаштовані ПрАТ «Куликівське молоко» та ТОВ «Ічнянський завод сухого молока та масла». Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» організував спортивні змагання, де переможці отримали призи від організаторів заходу.

Щоб зацікавити та заохотити відвідувачів заходу до споживання молока та молочних продуктів протягом усього свята проводилися конкурси, інтелектуальні вікторини, розваги, ігри та різноманітні майстер-класи. Зокрема для дітей та дорослих безкоштовно проводилися майстер-класи: з твістінгу, нанесення аквагриму, мехенді, плетіння косичок, формування зачісок, розваги на батуті та катання на веломобілях. Також, усі охочі мали змогу брати участь у розіграші призів від молокопереробних підприємств. Головний приз – великий набір молочної та хлібобулочної продукції дістався 10-ти річній дівчинці Лізі (переможниця з отриманим призом на фото нижче).

Доповненням до свята стали виступи артистів філармонійного центру, районних художньо-самодіяльних і дитячих колективів.

За чотири роки «Фестиваль молока» став доброю традицією і родзинкою нашої області.

Назад