Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ПЛАНОВЕ НАВЧАННЯ СПЕЦІАЛІСТІВ З ВІДТВОРЕННЯ ХУДОБИ

28 серпня 2018 року Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації спільно з ДНЗ «Школа підвищення кваліфікації спеціалістів по розведенню сільськогосподарських тварин та племсправі» провели на базі ПрАТ «Менське підприємство по племінній справі у тваринництві» навчання по підвищенню кваліфікації спеціалістів з відтворення сільськогосподарських тварин.

В даному заході брали участь більше 20 фахівців сільськогосподарських підприємств області, що безпосередньо займаються питаннями відтворення худоби.

Заступник директора Департаменту Олег Крапивний у вітальному слові до учасників навчання проінформував присутніх щодо ситуації, яка склалася в області в останні роки з приплодом худоби в суспільному секторі. У виступі було наголошено про значне зменшення народжуваності телят по сільськогосподарських підприємствах: за останні 9 років, починаючи із 2009 року вихід телят на 100 корів зменшився з 80 голів до 71 в 2017 році.

З метою покращення робити з питань стану відтворення в регіоні було прийнято рішення щодо проведення даного навчання та запрошено для цього представників Броварської школи підвищення кваліфікації.

Представники ДНЗ «Школа підвищення кваліфікації спеціалістів по розведенню сільськогосподарських тварин та племсправі» розповіли присутнім щодо переваг та недоліків методів штучного осіменіння худоби, вказали на помилки, яких на практиці допускаються техніки при проведенні осіменіння корів та телиць парувального віку.

Під час проведення практичної частини навчання спеціалістам господарств було продемонстровано процес привільного розморожування сперми та техніку підготовки сперми до осіменіння.    

Підбиваючи підсумки навчання Олег Крапивний наголосив на посилені роботи спеціалістів з відтворення худоби щодо збільшення приплоду телят.

 

 

Назад