Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ПЛАНОВА ПОЇЗДКА ДО БАХМАЦЬКОГО РАЙОНУ З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ ГАЛУЗІ ТВАРИННИЦТВА ТА ПЛЕМІННОЇ СПРАВИ

10.09.2018 відбулась робоча поїздка заступника директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Олега Крапивного та начальника відділу тваринництва і аквакультури Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації Віктора Олексенка до Бахмацького району. При зустрічі з керівником відділу агропромислового розвитку Бахмацької райдержадміністрації було обговорено питання щодо стану заготівлі кормів на зимово-стійлий період 2018-2019 рр. та подальшого розвитку галузі тваринництва в громадському секторі. Також, в ході розмови було розглянуто питання щодо отримання ПСП «Авангард» племінного статусу по голштинській молочній породі.

З метою вивчення наданих матеріалів щодо отримання статусу племінного господарства у галузі тваринництва представники Департаменту продовжили свою роботу на молочному комплексі ПСП «Авангард». Під час проведення перевірки було оглянуто все поголів’я худоби, що утримується на комплексі, вивчено кількісні та якісні показники по стаду на предмет відповідності мінімальним вимогам суб’єкта племінної справи у тваринництві по голштинській породі.

На сьогодні, у господарстві худоба утримується та годується за сучасними технологіями, працює сучасний доїльний зал типу «Ялинка». У поточному році суттєво наростили поголів’я корів, для покращення генетичного потенціалу використовується сім’я кращих биків-плідників американської та канадської селекції голштинської породи.

Слід відмітити, що худоба у господарстві забезпечена в достатній кількості якісними кормами, закладено однорічний запас грубих кормів, в тому числі сінажу з люцерни. В даний час від дійної корови отримують по 25 кг молока за добу. Для збалансування раціону по протеїну постійно закуповуються високобілкові корма, що обумовлює високі показники вмісту жиру та білку у молоці.

За минулий рік у господарстві від корови отримали по 8289 кг молока, а виробляється воно тільки європейської якості, тобто екстра ґатунку.

 
 
 

 

Назад