Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ЧЕРНІГІВЩИНА ПРИЙМАЛА ДЕЛЕГАЦІЮ КИТАЙСЬКОЇ НАРОДНОЇ РЕСПУБЛІКИ

17 вересня 2018 року представники бізнесових кіл провінції Хенань завітали з метою розширення співробітництва у сфері сільського господарства. Китайську делегацію очолив голова правління Хенанської зернової корпорації Yuliang Grain Group Co. Чжан Пей Сянь.

Виконуюча обов’язки голови обласної державної адміністрації Юлія Свириденко та керівники профільних підрозділів мали предметну розмову з гостями в обласній державній адміністрації. Юлія Свириденко запевнила, що Чернігівщина зацікавлена співпраці з китайською стороною, адже місцеві підприємства вже багато років активно експортують продукцію до Китаю.

В рамках візиту також було відвідано приватне багатопрофільне підприємство «ВИМАЛ». Супроводжував делегацію виконуючий обов’язки директора Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Олег Крапивний. Директор ПБП «Вимал» Сергій Самоненко ознайомив гостей з історією підприємства та ознайомив з виробництвом.

Крохмальний завод "ВИМАЛ" одне з найбільших і сучасних підприємств в Україні по виробництву картопляного крохмалю та крохмалепродуктів, яке працює з 1992 року. У 2009 році на підприємстві впроваджено CERTIFICATE OF QUALITY MANAGEMENT ISO 9001: 2009 на систему управління якістю, також воно відповідає міжнародним нормам сертифікації HACCP.

У 2012 році підприємством було проведено капітальну модернізацію виробничих потужностей і встановлена лінія світового лідера з виробництва обладнання крохмальної промисловості - шведської компанії Larsson Sweden. Це дозволило вийти на новий рівень якості продукції та збільшити загальну продуктивність. Разом з цим, розширилась і географія експорту. Взагалі, з метою вивчити менталітет та митні режими, підприємство розпочало експорт продукції по всій планеті. ПБП «Вимал» перше в Україні експортувало крохмаль до ЄС і на сьогодні є найбільшим експортером цього виду продукції з України.

Але, все ж, існуючі потужності не давали змоги виробляти великі обсяги крохмалю і власниками було прийнято рішення про будівництво в Чернігові нового більш потужного заводу. 20 вересня 2018 року ПБП «Вимал» відкриває новий завод у м. Чернігів, який має потужності з переробки картоплі - 1440 тонн на добу (старе підприємство здатне переробити 150 тонн картоплі). Нові потужності були побудовані силами одного з власних підрозділів підприємства – «Вимал-Спецбуд». Завод оснащений обладнанням провідного європейського виробника – компанії LARSEN. Це найбільший крохмальний завод в Україні на сьогодні.

Новозбудоване підприємство планує виробляти крохмаль, який відповідає європейським стандартам і буде сертифікований за основними передовими світовими системами управління якістю та безпечністю продукції. Крім того, інвестиційним проектом передбачено у 2019 році запуск виробництва протеїну та органічних добрив, а у 2020 році – харчових волокон. Тобто, в перспективі – поглиблена переробка картоплі.

Членів бізнес делегації дуже зацікавило підприємство «ВИМАЛ», особливо новозбудований крохмальний завод, було задано багато питань власнику та керівнику підприємства стосовно технології виробництва і поводження з відходами, географії експорту та майбутніх обсягів виробництва на новому заводі. Приємним для гостей стало те, що ПБП «ВИМАЛ» вже має вдалий досвід реалізації продукції до Китаю і знайоме з вимогами цієї країни щодо експорту.

То ж члени бізнес – делегації виявили зацікавлення у подальшій співпраці та озвучили наміри щодо спільних проектів.

Назад