Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВИКОНАННЯ ПОЛЬОВИХ РОБІТ У 2018 РОЦІ. ПІДТРИМКА СІЛЬГОСПВИРОБНИКІВ.

Товаровиробники області продовжують збирання врожаю 2018 року. Вже обмолочено 46% прогнозованих площ. Намолочено майже 1,4 мільйонів тонн зерна. Середня врожайність – 42,1 центнера з гектара. Найбільший вал зерна мають хлібороби Ічнянського та Бахмацького районів.

Очікуваний валовий збір зерна у цьому році – понад 4 мільйони тонн.

Запаси продуктивної вологи в орному шарі ґрунту на полях, відведених під посів озимих культур, на більшій частині території області сформувались на рівні незадовільних та недостатніх.

Але не зважаючи на це, аграрії всіх районів розпочали посів озимих колосових культур на зерно.

Станом на 21.09.2018 року ними посіяно майже 63 тисячі га або 29% прогнозованих площ. Ведеться робота по догляду за посівами.

Загальний прогноз посіву озимих культур по всіх категоріях господарств, включаючи ріпак, складає 241 тисячу га.

Не менш актуальне питання на сьогодні – підтримка агропромислового сектору. У 2018 році уряд виділив 6,3 мільярдів гривень дотаційних коштів на його підтримку, які спрямовані по 16 цільовим напрямам та охоплюють широкий спектр агровиробників – від підприємств до сімейних ферм і домашніх господарств.

Значна частина державної підтримки спрямована на розвиток тваринництва та фермерства, і становить майже 80% від фінансування передбаченого бюджетом України.

В області проводиться відповідна робота по освоєнню коштів. Сільгоспвиробниками Чернігівської області отримано 38,4 млн гривень.

Крім того в області, вже 5 років успішно діє обласна програма передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Чернігівської області, загалом за цей час поповнили свої господарства худобою 152 багатодітні родини області. Станом на 01.09.2018 року визначено ще 33 сільські багатодітні сім'ї, як такі, що мають право на отримання нетелей.

Також, з 2016 року діє ще одна обласна програма фінансової підтримки органічного виробництва в Чернігівській області, за два роки виробники органічної продукції отримали компенсацію на суму 480 тисяч гривень. У 2018 році заплановано відшкодувати 250 тисяч гривень.

 
 

Назад