Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

СЕМІНАР НА ТЕМУ: «ОБОВ'ЯЗКИ ОПЕРАТОРІВ РИНКУ. ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА ДО ЗАКЛАДІВ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ ТА МАЛИХ ВИРОБНИКІВ. ГНУЧКИЙ ПІДХІД»

16.10.2018 року Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської обласної державної адміністрації спільно з Директоратом безпечності та якості харчової продукції Мінагрополітики України проведено семінар на тему: «Обов'язки операторів ринку. Вимоги законодавства до закладів громадського харчування та малих виробників. Гнучкий підхід». Захід проводився в рамках Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

В роботі семінару взяли участь: керівник Проекту Тоні Вілл, заступник керівника Проекту ЄС – старший експерт з питань європейського законодавства Яна Добідовська, експерт з НАССР та простежуваності Юрій Оглашенний, фахівці Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, а також понад 50 представників операторів ринку, зокрема малі підприємства - виробники харчових продуктів, заклади громадського харчування МОН (дошкільні, шкільні) та інші.

Наразі системи управління безпечністю харчових продуктів застосовують практично в усьому світі як надійний захист споживачів від небезпек, які можуть супроводжувати харчову продукцію. Запровадження систем управління безпечністю харчових продуктів вимагає законодавство Європейського Союзу, США, Канади, Японії, Нової Зеландії та багатьох інших країн світу.

В області таку сертифікацію вже мають 33 підприємства харчової галузі. Коло таких підприємств розширюється, що свідчить про високу  відповідальність їх перед споживачами і бажання випускати конкурентоспроможну продукцію.

Під час семінару експертами міжнародного проекту були висвітлені питання основних вимог нового харчового законодавства щодо відповідальності операторів ринку та зменшення регуляторного навантаження; шляхи та доцільність впровадження для операторів ринку процедур, заснованих на принципах НАССР; економічний ефект від впровадження, нові правила контролю за безпечністю харчування в закладах освіти.

В ході семінару експерти надавали обґрунтовані роз’яснення на запитання учасників семінару.

 
 
 
 
 
 

Назад