Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

«ПРОБЛЕМИ ЕКОЛОГІЇ ТА ЕВОЛЮЦІЇ ЕКОСИСТЕМ В УМОВАХ ТРАНСФОРМОВАНОГО СЕРЕДОВИЩА»

Таку назву мала ІІ Міжнародна науково-практична конференція, яка пройшла 11-12 жовтня за ініціативи Національного університету «Чернігівський колегіум» ім. Т.Г.Шевченка, ДУ «Інститут еволюційної екології Національної академії наук України», Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА та Мезинського національного природного парку.

Захід відвідали понад 40 науковців різних напрямків досліджень для обговорення питань охорони і збереження біотичного та ландшафтного різноманіття в природних та урбанізованих екосистемах.

11 жовтня в рамках програми проведено пленарне засідання в Чернігівському колегіумі, екскурсію містом «Чернігів древній та сучасний», а також учасники конференції посадили «дерево миру» на території університету.

12 жовтня в Мезинському національному природному парку пройшли секційні засідання конференції. Також учасники конференції мали змогу познайомитися з роботою нацпарку та історією краю відвідавши Мезинський археологічний науково-дослідний музей.

За ініціативи Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА на території візит-центру національного парку учасниками конференції закладено алею шевченківських дубів та висаджено реліктову рослину – гінкго дволопатеве (Ginkgo biloba).

 
 
 

Назад