Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ ЗЕРНОВИХ І ЗЕРНОБОБОВИХ КУЛЬТУР

Збирання врожаю пізніх сільгоспкультур на минулому тижні через погодні умови майже не проводився.

Загалом на 30 жовтня поточного року зернові та зернобобові культури зібрані з площі понад 500 тис. га або 71% до прогнозу (на 74 тис. га більше відповідної дати минулого року). Намолочено 2 млн 950 тис. т зерна (майже на 800 тис. т більше минулорічного), рівень урожайності складає  58,2 ц/га (на 8,4 ц/га більше минулорічного).

Триває збирання кукурудзи на зерно – зібрано 209 тис. га або 51% (+84 тис. га до минулорічного), намолочено понад 1 млн 860 тис. т при середній врожайності 89,1 ц/га (+14,6 ц/га до минулорічного).

Найкращі якісні показники – у аграрників Срібнянського району, де середня врожайність складає 120 ц/га, дещо менша вона у Варвинському, Талалаївському, Чернігівському, Прилуцькому та Ріпкинському – перевищує 100 ц/га.

 

Завершено збирання основних площ соняшнику – зібрано майже 192 тис. га або 95% (+23 тис. га до минулорічного), намолочено понад 515 тис. т (+108 тис. т до минулорічного) за середньої врожайності 26,9 ц/га (+2,7 ц/га до минулорічного).

Повністю завершено його збирання у восьми районах: Бахмацькому, Бобровицькому, Варвинському, Ічнянському, Козелецькому, Н.-Сіверському, Носівському та Талалаївському районах, близькі до завершення підприємства 9 районів, де обмолочено понад 90% площ (Борзнянський, Коропський, Куликівський, Менський, Ріпкинський, Сновський, Сосницький, Срібнянський та Чернігівський).

Найкращі якісні показники – у аграрників Срібнянського району, де середня врожайність складає 40 ц/га, дещо менша вона в Бобровицькому, Варвинському, Корюківському та Прилуцькому – перевищує 30 ц/га.

 

Іншу олійну культуру – сою – зібрано на понад 91 тис. га або 87% (на минулорічному рівні), намолочено понад 230 тис. т (+51 тис. т до минулорічного) при середній врожайності 25,6 ц/га (+5,7 ц/га до минулорічного).

Завершили збирання даної культури у п’яти районах: Козелецькому, Куликівському, Н.-Сіверському, Носівському та Сновському районах. Наближаються до завершення також підприємства Бахмацького, Варвинського, Ічнянського, Коропського, Корюківського, Менського та Срібнянського, де обмолочено понад 91% площ.

Найкращі якісні показники – у аграрників Сосницького, Ічнянського та  Срібнянського району, де середня врожайність складає 30-33 ц/га.

Назад