Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ІНФОРМАЦІЯ ПРО ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ ЗЕРНОВИХ І ЗЕРНОБОБОВИХ КУЛЬТУР

Збирання врожаю пізніх сільгоспкультур на минулому тижні через погодні умови майже не проводилося.

Загалом на 6 листопада поточного року зернові та зернобобові культури зібрані з площі майже 550 тис. га або 77% до прогнозу (на 89 тис. га більше відповідної дати минулого року). Намолочено майже 3,3 млн т зерна (на 950 тис. т більше минулорічного), рівень урожайності складає  60,1 ц/га (на 9,1 ц/га більше минулорічного).

Триває збирання кукурудзи на зерно – зібрано майже 250 тис. га або 61% (+100 тис. га до минулорічного), намолочено майже 2,2 млн т при середній врожайності 88,5 ц/га (+14 ц/га до минулорічного).

Найкращі якісні показники – у аграрників Срібнянського району, де середня врожайність складає 120 ц/га, дещо менша вона у Варвинському, Талалаївському, Чернігівському, Прилуцькому та Ріпкинському – перевищує 100 ц/га.

Соняшник зібрано на понад 192 тис. га або 95% (+10 тис. га до минулорічного), намолочено понад 520 тис. т (+76 тис. т до минулорічного) за середньої врожайності 27 ц/га (+2,6 ц/га до минулорічного).

Завершено збирання основних площ соняшнику в 10 районах, де обмолочено 98-100% посівних площ: Бахмацькому, Бобровицькому, Варвинському, Ічнянському, Козелецькому, Н.-Сіверському, Носівському, Ріпкинському, Срібнянському та Талалаївському районах. Близькі до завершення сільгосппідприємства дев’яти районів: Борзнянському, Коропському, Куликівському, Менському, Ніжинському, Прилуцькому, Сновському, Сосницькому та Чернігівському, де обмолочено 90-97% площ.

Найкращі якісні показники – у аграрників Срібнянського району, де середня врожайність складає 40 ц/га, дещо менша вона в Варвинському, Бобровицькому, Корюківському та Бахмацькому – перевищує 30 ц/га.

Іншу олійну культуру – сою – зібрано на понад 99 тис. га або 94% (на минулорічному рівні), намолочено понад 250 тис. т (+59 тис. т до минулорічного) при середній врожайності 25,7 ц/га (+5,8 ц/га до минулорічного).

Завершено збирання основних площ сої в одинадцяти районах, де обмолочено 98-100%: Бахмацькому, Бобровицькому, Ічнянському, Козелецькому, Коропському, Куликівському, Н.-Сіверському, Носівському, Прилуцькому, Сновському та Талалаївському районах. Наближаються до завершення товаровиробники п’яти районів: Варвинського, Корюківського, Менського, Сосницькому та Срібнянського, де обмолочено понад 91-97% площ.

Найкращі якісні показники – у аграрників Сосницького, Ічнянського та  Срібнянського району, де середня врожайність складає 30-33 ц/га.

Назад