Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДБУЛИСЯ ГРОМАДСЬКІ СЛУХАННЯ ЩОДО ПРОДОВЖЕННЯ ВИДОБУВАННЯ КОРИСНИХ КОПАЛИН НА МАЛОДІВИЦЬКОМУ І МІЛЬКІВСЬКОМУ РОДОВИЩАХ

6 листопада Департамент агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації провів громадські слухання звітів з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності щодо видобування корисних копалин НГВУ «Чернігівнафтогаз» ПАТ «Укрнафта» на Малодівицькому і Мільківському родовищах.

Родовища розташовані на території Прилуцького району Чернігівської області. Малодівицьке знаходиться  на відстані 20 км від міста Прилуки. У межі ліцензійної ділянки родовища входить північно західна частина території селища Мала Дівиця, де і проведено громадське слухання. Зауваження і пропозиції до планованої діяльності під час слухання були відсутні.

Мільківське нафтогазоконденсатне родовище знаходиться  на відстані 7 км від міста Прилуки. Громадське слухання проведено в селі Валки, що розташоване на північний захід від родовища. На слуханні громадськістю до суб’єкта господарювання поставлено ряд запитань щодо дослідження довкілля; облаштування територій на місці непрацюючих свердловин; відшкодування збитків від промислової діяльності; налагодження співпраці між суб’єктом господарювання і місцевою громадою. Представниками суб’єкта господарювання були надані відповіді на усі поставлені під час громадських слухань питання.

Громадськість підтримала продовження діяльності суб’єкта господарювання щодо видобування корисних копалин на Малодівицькому і Мільківському родовищах за умови збереження довкілля.

Зазначимо, що громадське обговорення вищезазначених звітів триває. Громадськість може надавати свої зауваження та пропозиції до 20 листопада 2018 року на адресу Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації.

 
 
 

Назад