Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ГРОМАДСЬКІСТЬ СТУРБОВАНА ПОДАЛЬШОЮ ДОЛЕЮ РЕГІОНАЛЬНОГО ЛАНДШАФТНОГО ПАРКУ «ЯЛІВЩИНА»

Збереження унікального куточку нашого міста – регіонального ландшафтного парку (РЛП) «Ялівщина» знову стало приводом для обговорення громадськості та представників влади.

Так, 6 листопада на розширеному засіданні комітету Громадської ради при облдержадміністрації за участю представників Громадської ради, Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, комунальне підприємство «Організаційно-методичний центр контролю та технічного нагляду закладів культури і туризму», Державної екологічної інспекції в області, Деснянського  басейнового управління водних ресурсів та громадськості розглянуто питання збереження та охорони земель РЛП «Ялівщина».

Територію лісопаркової зони «Ялівщина» в місті Чернігові з 28 березня 2014 року оголошено об’єктом природно-заповідного фонду – регіональним ландшафтним парком, який відповідно до законодавства України охороняється як національне надбання, щодо якого встановлюється особливий режим охорони, відтворення і використання.

Громадськість занепокоєна рішенням Чернігівської міської ради про доопрацювання проекту «Детальний план території. Функціонально-планувальна організація території лісопарку «Ялівщина» (рішення від 28 лютого 2018 року № 28/VII-10), а саме загрозою забудови лісопарку, можливим суттєвим зменшенням чи взагалі ліквідацією створеного на його території регіонального ландшафтного парку.

Тож громадськість та фахівці шукали шляхи збереження та подальшої діяльності регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Один з них — донесення до чернігівців через засоби масової інформації та соціальні мережі важливості збереження зелених легень міста.

 

Назад