Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

УВАГА!

Постановою Кабінету Міністрів України  від 07.11.2018 №918 «Про визнання таким, що втратив чинність, пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018р. №254» знято обмеження щодо можливості у 2018 році отримувати компенсацію відсоткової ставки за залученими кредитами лише позичальниками, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн. гривень.

Прийняття постанови надає можливість всім субєктам господарювання, які відповідають умовам Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 №300, скористатись програмою державної підтримки за залученими в банках коротко- та середньостроковими кредитами.

Розмір компенсації за такими кредитами встановлено на рівні:

облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, - для позичальників, які мають чистий дохід (виручку) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік до 20 млн. гривень, та позичальників, які провадять діяльність з вирощування та розведення тварин;

50 відсотків облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, - іншим позичальникам.

Одночасно повідомляємо, що відповідно до Порядку використання коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.04.2015 №300, конкурсна комісія закінчує прийом заявок на участь у конкурсі та документів, що додаються до них 27 листопада 2018 року.

Назад