Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ОБГОВОРЕНО НОВІ НАПРЯМИ ДОТАЦІЙ ДЛЯ ФЕРМЕРІВ

Для інформування та максимального залучення сільгоспвиробників до участі у нових фермерських програмах державної підтримки, які визначені Постановою № 911 від 24 жовтня 2018 року «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств», 21 листопада, відбулася чергова skype-конференція під головуванням заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Віктора Шеремети.

Під час заходу були розглянуті питання механізму отримання бюджетної субсидії для новостворених фермерських господарств у розмірі 3 тис. грн на 1 гектар, але не більше 60 000 гривень на одне фермерське господарство та бюджетної субсидії на кожного члена фермерського господарства у розмірі 5,5 прожиткових мінімумів, але не більше 30 000 гривень на одне фермерське господарство.

Відтепер фермери отримуватимуть кошти за спрощеною і звичною для них процедурою, а саме через Український державний фонд підтримки фермерських господарств (Укрдержфонд).

Для отримання бюджетних субсидій необхідно до регіональних відділень Укрдержфонду подавати заяву і наступні документи:

- копію статуту фермерського господарства (для юридичної особи) або копію договору (декларації – у разі одноосібного ведення) про створення сімейного фермерського господарства;

- відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою;

- копію фінансового документа, що підтверджує наявність чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік (для фермерського господарства). Таким документом має бути форма № 2-м або форма № 2-мс;

- копію фінансового звіту за останній квартал – для фермерського господарства, які зареєстровані в поточному році;

- довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості;

- згоду фермерського господарства щодо надання Міністерству аграрної політики та продовольства України інформації, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані.

На підставі пакету документів, отриманих від фермерських господарств, регіональні відділення Укрдержфонду формують реєстри фермерських господарств і до 10 грудня передають їх до центрального відділення Укрдержфонду.

Міністерство аграрної політики та продовольства України на підставі наданого узагальненого реєстру перераховує кошти до Укрдержфонду в межах обсягу відкритих бюджетних асигнувань, який в свою чергу  перераховує кошти на поточні рахунки фермерських господарств.

Скористатися фінансовою підтримкою за цими напрямами можна один раз протягом бюджетного року.

Назад