Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

РЕЄСТРАЦІЯ СІЛЬГОСПВИРОБНИКІВ В ЄДИНОМУ ДЕРЖАВНОМУ РЕЄСТРІ

Для більш ефективного використання бюджетних коштів, досягнення збалансованості у фінансуванні програм підтримки та стійкого соціально-економічного розвитку села, підвищення конкурентоспроможності виробників в галузі агропромислового комплексу, розширення товарної структури експорту й утвердження України на світових ринках продовольства – Міністерством аграрної політики та продовольства України розроблено законопроект «Про внесення змін до Закону «Про державну підтримку сільського господарства України».

Проектом даного Закону визначаються основні засади створення і функціонування Державного виплатного агентства та Державного аграрного реєстру. Дані структури забезпечуватимуть спрощення адміністрування програм підтримки, публічність державних фінансів, прозорість розподілу і контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів.

Зокрема, пропонується за прикладом країн ЄС утворити комплексну систему формування баз даних сільськогосподарських виробників шляхом запровадження безкоштовної та простої процедури їх ідентифікації. Фізична особа-підприємець чи юридична особа шляхом створення особистого електронного кабінету автоматично зможе отримати інформацію про всі види державної допомоги, критерії участі в них та можливість подання он-лайн заявки для участі у тій чи іншій програмі.

Відповідно Мінагрополітики отримає систему ідентифікації кожного одержувача державної допомоги за територіальною ознакою, а також базу про структуру виробництва, спеціалізацію, обсяги продукції, наявність та потребу в ресурсах.

Детальну інформацію щодо реєстрації можна отримати за телефонами Укрдержфонду: (044)223-35-86; (066)077-76-12; (097) 578-46-51; (050) 914-35-43

Реєстрація здійснюється за посиланням: https://farmercard.agrianalytica.com/register_reg.

Назад