Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

МІЖНАРОДНІ ІНВЕСТОРИ НАДАВАТИМУТЬ УКРАЇНСЬКИМ ФЕРМЕРАМ АГРАРНІ РОЗПИСКИ – ХЕЛЕН ФЕЙРЛЕМБ

Українські фермери вже готові до співпраці з міжнародними партнерами та інвесторами. Вони активно експортують та мають за кордоном позитивну репутацію перспективних бізнесменів. Тому міжнародні фінансові установи та організації можуть видавати їм кредити під аграрні розписки.

Про це заявила Хелен Фейрлемб, керівник проекту “Аграрні розписки в Україні”, під час круглого столу.

За її словами, українські фермери за останні кілька років здолали настільки багато складнощів і перешкод, що вийти на міжнародний рівень для них не стане чимось надто складним. Вітчизняні виробники вміють вирощувати якісну продукцію, розуміють, як її експортувати, знають, що таке курс та його коливання та використовують сучасні технології.

Крім того, в Україні вже є іноземні інвестори. Це – банки з іноземним капіталом, інвестиційні компанії, міжнародні фонди. Тож, по суті, українців уже кредитують міжнародні установи.

Механізм аграрних розписок прийшов в Україні з Бразилії. Там теж існував мораторій на продаж землі, тому її не можна було віддати під заставу чи продати. Тож, коли мораторій зняли, кількість аграрних розписок була настільки великою, що вони стали цінними паперами. І на ці документи з’явився попит як серед населення, так і серед компаній. Тому експерти прогнозують: зі зняттям мораторію на продаж землі в Україні, аграрні розписки стануть ще одним додатковим інструментом для залучення інвестицій.

За інформацією інтернет-видання Landlord (https://landlord.ua)

Назад