Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОРУМ «ОРГАНІК ІНВЕСТ»

Розвиток органічного виробництва є одним з пріоритетних напрямків сьогодення. Органічне виробництво відкриває ряд нових можливостей, серед яких: розширення експорту агропромислової продукції, подолання негативних явищ в екологічному середовищі регіону і посилення природоохоронної складової сільськогосподарського виробництва, збереження здоров’я населення.

Особливості виробництва органічної продукції обговорювали учасники другого регіонального форуму «Органік Інвест», що відбувся 28 лютого у місті Чернігів.

У заході прийняли участь підприємці, які вже працюють у даному напрямі, сільгоспвиробники, профільні експерти, які ділилися досвідом, як стати виробником таких товарів, обговорювали питання реалізації органічної продукції, застосування біопрепаратів та інших ефективних інноваційних засобів в органічному виробництві.

Сьогодні на Чернігівщині налічується 18 виробників органічної продукції. В основному, це невеликі господарства, які вирощують зернові та технічні культури. П’ять виробників мають амбітні плани вирощувати ягідну продукцію та експортувати її у замороженому вигляді.

Загалом в області сертифіковано та знаходиться у перехідному періоді 8 тис га. За минулий рік вироблено близько 10 тис. тонн зернових і технічних культур, близько 600 тонн молочної продукції, утримується близько 800 голів ВРХ.

Юрій Ткалич, директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації: «Потрібно розвивати внутрішній ринок органічних продуктів, бо це наше здоров’я, і найголовніше – здоров’я наших дітей. За останні 3 роки кількість виробників органічної продукції збільшилась у 3 рази. Цьому сприяє обласна Програма фінансової підтримки органічного виробництва на 2016-2021 роки. Вона передбачає компенсацію витрат, понесених у зв’язку із проведенням та підтвердженням відповідності виробництва органіки та отриманням необхідного сертифіката

Крім того, працювала виставка, всі охочі могли скуштувати органічні харчові продукти, представлені ПрАТ «Етнопродукт», ФГ «Золотий пармен» та ФГ «Агро-Люкс».

 
 
 
 
 
 
 
 

Назад