Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ ДЕПАРТАМЕНТУ АГРОПРОМИСЛОВОГО РОЗВИТКУ ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

12 березня відбулося засідання Колегії Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської обласної державної адміністрації.

В загальному про підсумки роботи агропромислового комплексу області за 2018 рік та завдання по розвитку сільськогосподарського виробництва в 2019 році розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Юрій Ткалич, який зазначив що минулий 2018 рік виявився для аграріїв Чернігівщини досить напруженим, але і за цих умов їм вдалось отримати позитивні тенденції і результати – аграрний комплекс вкотре продемонстрував свою стійкість та забезпечив достойні темпи розвитку.

Довідково: Індекс обсягу виробництва валової продукції сільського господарства за 2018 рік склав 110,4%, у т.ч. в сільськогосподарських підприємствах – 114,3%, в господарствах населення – 98,8%. За обсягом виробництва сільськогосподарської продукції на одну особу Чернігівщина посідає п’яту сходинку серед областей України.

Область вдруге перетнула чотиримільйонну позначку зі збирання зернових культур. Так, по всіх категоріях господарств зібрано 4,9 млн тонн зернових культур, що на 808 тис. т більше обсягів 2017 року. Середній рівень урожайності склав 68,5 ц/га (+9,7 ц/га до 2017 року).

У 2018 році з Державного бюджету аграрії Чернігівської області отримали підтримку у розмірі 215,9 мільйонів гривень (4 місце серед областей України за сумою освоєних коштів). В тому числі підтримка фермерських господарств склала 9,7 мільйонів гривень (12 місце серед областей).

По другому питанню, підсумки реалізації державних та обласних програм галузі агропромислового комплексу в 2018 році та фінансування на 2019 рік доповідав заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації – начальник управління агропромислового розвитку Олег Крапивний, який також розповів про основні аспекти отримання державної підтримки у 2019 році.

Крім того про дотримання вимог законодавства при застосуванні засобів захисту рослин та сучасні підходи співпраці пасічників та орендарів сільськогосподарських земель розповідали начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен та голова Чернігівського обласного об’єднання бджолярів Ігор Сокоринський.

 
 
 
 
 

Назад