Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

У ЛОКНИСТОМУ НА МЕНЩИНІ НЕЗАКОННЕ ЗАХОПЛЕННЯ СІНОЖАТЬ

За оперативною інформацією Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації стало відомо про самовільне захоплення земельних ділянок громадян на території Локнистенської сільської ради Менського району товариством з обмеженою відповідальністю «Сіверський край», що спричинило невдоволення у місцевих жителів.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Юрій Ткалич, зреагувавши на повідомлення, звернувся до Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області, з метою більш детального аналізу ситуації.

Сьогодні, представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації разом із представником Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області зустрілися з жителями села Локнисте.

За словами місцевих жителів, 19 квітня на луг загнали трактор від ТОВ «Сіверський край», і встигли переорати близько 30 га лугу, решту люди не дали. Адже було захоплено ті площі на які договорів оренди вищезгадана організація не мала. Загалом ділянка становить близько 450 га.

Представники сільськогосподарських фірм періодично скуповують у селі невитребувані паї сіножаття. Ті селяни, котрим луг не потрібен, погоджуються. Решта відмовлялися, адже, саме з цього лугу заготовляють корми.

З метою вивчення правомірності дій з боку ТОВ «Сіверський край» були зроблені заміри виораної площі та взято на розгляд землевпорядну документацію постраждалих.

Дане питання винесено на розгляд оперативного штабу з питань захисту прав землевласників, засідання якого відбудеться 25 квітня 2019 року.

 

Назад