Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

БЕЗПЕЧНЕ ТА ЗДОРОВЕ МАЙБУТНЄ ПРАЦІ

03 травня спеціаліст Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації взяв участь у засіданні «круглого столу», яке проводилося у рамках реалізації плану заходів з підготовки та проведення у Чернігівській області у 2019 році Дня охорони праці.

Також, у заході прийняли участь представники Управління Держпраці у Чернігівській області,  управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області, Чернігівського обласного об’єднання роботодавців, органів державної виконавчої влади, підприємств міста Чернігова і області, представники громадськості.

Основними питаннями засідання були вжиття заходів для запобігання й попередження виробничого травматизму, а також, стан охорони праці на підприємствах, в установах і організаціях Чернігівської області та організація виконання Плану заходів із відзначення Дня охорони праці в Україні у 2019 році під девізом: «Безпечне та здорове майбутнє праці».

Крім того, було наведено статистику нещасних випадків на підприємствах Чернігівщини та проаналізовано взаємозв’язок ефективності системи управління охороною праці на підприємстві з умовами виробництва і якістю організації виробничих процесів. Особливу увагу учасників звернуто на те, що близько 70 % нещасних випадків відбулися саме з організаційних причин, на усунення або недопущення яких не потрібно залучення коштів, а тільки необхідно дотримуватися вимог нормативно-правових актів з охорони праці.

Довідково: За останні три роки в сільському господарстві сталося 87 нещасних випадків із них 80 з організаційних причин.

У ході дискусії було порушено ряд нагальних на сьогодні проблем, зокрема: недостатній рівень загальної обізнаності і культури охорони праці населення; недостатня кількість кваліфікованих кадрів; незадовільний стан здоров’я працюючих; затягування термінів розслідування нещасних випадків через відсутність висновків від правоохоронних органів.

Назад