Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ХІД ПРОВЕДЕННЯ КОМПЛЕКСУ ВЕСНЯНО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ

Станом на 14.05.2019

Складні метеорологічні умови першої половини травня суттєво знизили темпи виконання комплексу весняно-польових робіт. Така ситуація склалася через перезволоження верхнього шару ґрунту, що було спричинено опадами у вигляді невеликих та помірних, місцями значних, зливових дощів з добовим максимумом 9-20 мм і більше. У цілому за першу декаду травня, відповідно даних Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, кількість опадів по області склала 29-53 мм (172-375% від норми).

На сьогодні аграрії відновили проведення польових робіт, загалом агроформуваннями вже підготовлено майже 730 тис. га ґрунту під посів ярини, що склало 74% до прогнозу, посіяно близько 70% прогнозованих обсягів ярих культур або понад 450 тис. га, що майже на 45 тис. га більше відповідної дати минулого року.

В тому числі ярі зернові та зернобобові висіяно майже на 400 тис. га (78%), з них зернової кукурудзи – 334 тис. га (79%). Продовжується посів соняшнику – посіяно майже 160 тис. га (77%), сої – 33 тис. га (28%).

Товаровиробники Куликівського району першими завершили виконання прогнозованих обсягів посіву ярих сільськогосподарських культур. В ряді районів, таких як Коропський, Сновський, Корюківський, Сосницький та Варвинський посів ярини виконано на понад 80% площ, відведених під посів. Недостатні темпи проведення посівної мають сільськогосподарські підприємства Носівського, Ніжинського та Семенівського районів, де посіяно менше половини прогнозованих обсягів.

Назад