Назад ДОСВІД АВСТРІЙСЬКОЇ АГРОШКОЛИ Агрошкола в містечку Оттербах з одного боку це молочне підприємство, з іншого – навчальний заклад. Діти навчаються в агрошколі 3 роки з 15 річного віку, і закінчивши, мають достатню кваліфікацію щоб професійно займатися фермерством.
Крім того, навчальний заклад об’єднує 20 місцевих фермерів, які мають єдину реєстрову систему, яку протягом року веде кожен член об’єднання, з метою консолідації даних.
У даній місцевості переважно займаються м’ясним скотарством. Раз на два тижні влаштовуються аукціони, де реалізують молодняк. Молоко в першу чергу іде на випойку телят, залишки реалізуються.
Загальна кількість поголів’я – 150 корів, які вирощуються на м'ясо і продаються. Крім того, є дійне стадо яке налічує 59 корів. Середній надій 9,2 літрів. Жирність молока – 4,21, 3,4 – білок. Соматика – 163 тисячі. Чистокровні сементали.
Також, обробляється 64 га землі які знаходяться у власності федеральної громади Верхньої Австрії.
Доїльних залів немає, студенти проходячи практику навчаються також доїнню. Але 2/3 власників молочних корів в Австрії все таки користуються доїльними залами.
Частка концентратів у кормах, включаючи і пивну дробину, дуже низька, 300 г концентратів на 1 кг молока.
Корми роздаються вдень і ввечері. Раціон розрахований на 26 літрів, сюди добавляється 3,5 кг концентратів (50% ячменю, 25% рапсу, 25% кукурудза), 2% харчова сечовина, 0,5 кг шроту, 0,5 кг соломи, 4 кг пивної дробини 20 кг кукурудзяного силосу, 25 кг сінажу (1-2 сорту).
На полі вирощується червона конюшина. До початку травня робиться два укоси. Силос зберігається під плівкою не використовуючи жодних консервантів, вкладається шарами так, як скошено. Довжина траншеї – 45 метрів. Сінаж викладається так, щоб на один квадратний метр припадав один кубічний метр добре затрамбованої сінажної маси. Важливо, добре накрити, адже від якості закладки залежить якість зберігання.
Сінаж заготовлюється лише пресом-підбирачем. Ділянку, на якій вирощується конюшина після кожного покосу удобрюють рідким перегноєм.
Назад |