Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

АГРАРІЇ ВСЕ БІЛЬШЕ ВИКОРИСТОВУЮТЬ МОЖЛИВОСТІ АГРАРНИХ РОЗПИСОК

З кожним сезоном аграрії все більше використовують можливості аграрних розписок для розвитку власних підприємств, про що свідчить статистика роботи інструменту як на загальнодержавному рівні, так і в розрізі регіонів.

Чернігівська область вже другий рік поспіль демонструє стабільну високу динаміку видачі аграрних розписок.

Так, станом на кінець травня 2019 року на Чернігівщині було видано 81 аграрна розписка (з них – 43 від початку поточного року), завдяки яким фермери залучили понад 550 млн. грн. (з них – 380 млн в 2019 році). Найчастіше фермери Чернігівської області видають розписки під заставу майбутнього врожаю кукурудзи: лише від початку 2019 року в заставу за розписками вони передали більше 78 тис. тонн кукурудзи. Також як заставу сільгоспвиробники області використовували інші традиційні зернові та олійні сільгоспкультури –пшеницю, сою, соняшник та ріпак. А новинкою цієї весни стали перші «органічні» розписки, в рамках яких заставою є майбутній врожай сертифікованої органічної картоплі.

Наразі більше 15 кредиторів надавали фінансування за аграрними розписками чернігівським фермерам. Серед цих кредиторів найактивнішими за підсумками 5 місяців 2019 року є постачальники матеріально-технічних ресурсів та дистриб’ютори, які за період надали за розписками майже 200 млн. грн. фінансування.

Назад