Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

РОБОЧА ПОЇЗДКА З ПИТАНЬ АТЕСТАЦІЇ СУБ’ЄКТА З ПЛЕМІННОЇ СПРАВИ ДО ПРАТ «КРЕМІНЬ» ІЧНЯНСЬКОГО РАЙОНУ

27.06.2019 відбулась робоча поїздка Віктора Олексенка - начальника відділу тваринництва та аквакультури Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області до ПрАТ «Кремінь» Ічнянського району.

При зустрічі з керівництвом господарства було оговорено питання щодо присвоєння ПрАТ «Кремінь» статусу суб’єкта з племінної справи по голштинській породі.

З метою вивчення наданих матеріалів щодо отримання статусу племінного господарства у галузі тваринництва  представники регіональної комісії продовжили свою роботу на молочному комплексі ПрАТ «Кремінь». Під час проведення перевірки було оглянуто все поголів’я худоби, що утримується на комплексі, вивчено кількісні та якісні показники по стаду на предмет відповідності мінімальним вимогам суб’єкта племінної справи у тваринництві по голштинській породі.

На сьогодні в господарстві худоба утримується та годується за сучасними технологіями, працює сучасний доїльний зал типу «Ялинка».

Для покращення генетичного потенціалу використовується сім’я кращих биків-плідників європейської та канадської селекції голштинської породи.

Слід відмітити, що худоба в господарстві забезпечена в достатній кількості якісними кормами, закладено дворічний запас грубих кормів, в тому числі сінажу з люцерни. В даний час від дійної корови отримують по 28 кг молока за добу.

За минулий рік в господарстві від корови отримали по 8377 кг молока, а виробляється воно тільки європейської якості, тобто екстра ґатунку.

 
 

Назад