Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДЕОКОНФЕРЕНЦІЯ МІНАГРОПОЛІТИКИ З ОБЛАСНИМИ ПРЕДСТАВНИКАМИ З АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ РАННІХ ЗЕРНОВИХ ТА ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ

4 липня відбулась відеоконференція з питань збирання врожаю ранніх зернових та зернобобових культур та актуальних питань державної підтримки 2019 року.

Селекторну нараду проводила в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України О.Трофімцева, яка поінформувала присутніх в регіональних студіях про хід проведення жнив.

Крім того, обговорювалися питання наслідків негоди в регіонах, надходження коштів за утримання молодняку ВРХ, перерозподілу коштів між областями по програмах держпідтримки, ліцензування оптової або роздрібної торгівлі пальним та проблеми з його зберіганням.

Юрій Ткалич, директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, доповів про стан збирання ранніх зернових та озвучив проблемні питання пов’язані з реалізацією програм державної підтримки.

Відповідно до попередніх даних загальна посівна площа під урожай поточного року по всіх категоріях господарств складає майже 1,3 млн га.

Загалом до збирання по всіх категоріях господарств Чернігівська область має близько 775 тис. га зернових та зернобобових культур, з них ранніх зернових та зернобобових – 261 тис. га.

Окремі аграрії почали пробні обмолоти озимих культур, таких як пшениця, ячмінь та ріпак: обмолочено перші 711 га ранніх зернових культур.

За інформацією Юрія Ткалича, Чернігівська область отримала дотацію за утримання молодняку ВРХ у сумі 5,8 млн. грн., яка найближчим часом буде виплачена. Також, область використала ліміт по програмі здешевлення кредитів, за І півріччя надано 1,9 млн. грн. компенсації.

 

Назад