Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ЗУСТРІЧ ДИРЕКТОРА ДЕПАРТАМЕНТУ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ІСПАНСЬКОГО ВИРОБНИКА ВИСОКОТЕХНОЛОГІЧНИХ МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ

4 липня відбулася зустріч директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації Юрія Ткалича з керівництвом ТОВ АГРАТЕХ, яке є офіційним дистриб'ютором та генеральним партнером компанії Фертчем, що входить до складу Групи TERVALIS - іспанського виробника високотехнологічних мінеральних добрив.

В ході зустрічі компанія Фертчем запропонувала свою продукцію та співпрацю зацікавленим сільгоспвиробникам Чернігівської області у забезпеченні якісними добривами. Крім того, компанія має гнучку систему кредитування для аграріїв.

Група TERVALIS налічує 14 заводів з виробництва добрив для ведення інтенсивного сільського господарства, має 37 патентів і понад 950 найменувань якісних добрив, що гарантують безпеку та захист навколишнього середовища. Добрива групи компаній представлені у 72 країнах світу.

За словами директора ТОВ АГРАТЕХ Миколи Огурцова, живлення рослин є досить важливою складовою досягнення максимального економічного результату, але враховуючи особливості ґрунту, а саме високу кислотність (рН) — що є досить поширеним явищем у Чернігівській області, виникають проблеми з правильним підбором добрив. Головною проблемою є зв’язування фосфору на кислих ґрунтах оксидами металів (алюмінію та заліза), у в’язку з чим його доступність з класичних добрив коливається від 10 до 30 % максимум. Інша частина фосфору блокується і навіть стає токсичною для рослин.

Серед широкого спектру своєї продукції ТОВ АГРАТЕХ в тому числі пропонує і інноваційне добриво Мультифос, яке має подвійний рівень захисту фосфору саме на кислих ґрунтах. Дане добриво містить кальцій на хімічному рівні зв’язаний з фосфором, завдяки цьому оксиди металів не можуть блокувати фосфор. Це дозволяє фосфору залишатись доступним для рослин на 80%, навіть при кислотності ґрунту (рН) 3,5.

Також, на думку експертів, не менш важливим є періоди доступності фосфору для рослин. Класичні добрива мають дві проблеми: або погану розчинність, або швидку розчинність (амофос). В таких випадках у рослини буде дефіцит фосфору або на початкових фазах росту та розвитку, або в період зав’язування плодів, їх росту та дозрівання.

Завдяки трьом різним формам фосфору в добриві Мультифос, рослина на початкових періодах росту і розвитку буде використовувати фосфор з моно-кальцій фосфату, пізніше - з дікальцій фосфату, а трикальцій фосфат - після перетворень буде доступний на пізніх стадіях росту і розвитку.

Назад