Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

СЕМІНАР НА ТЕМУ: «ВИКОРИСТАННЯ ПАЛЬНОГО БЕЗ ЛІЦЕНЗІЇ (ДО 31.12.19), ОНОВЛЕНЕ БЛОКУВАННЯ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ/ РОЗРАХУНКІВ КОРИГУВАННЯ (ПН/РК), ОРЕНДА ЗЕМЛІ, РОЗРАХУНКОВО-КАСОВЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ (РКО)»

Сьогодні Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації спільно з Центром професійних бухгалтерів, для керівників, бухгалтерів, юристів, кадровиків та економістів аграрного сектору провів семінар на тему: «Використання пального без ліцензії (до 31.12.19), оновлене блокування податкових накладних/ розрахунків коригування (ПН/РК), оренда землі, розрахунково-касове обслуговування (РКО)».

Відкрила семінар начальник управління бухгалтерського обліку, аналізу АПК та розвитку сільських територій – головний бухгалтер Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Попова, яка привітала присутніх та надала роз’яснення щодо подальшої реалізації державних програм аграрного сектору у 2019 році.

В ході семінару було розглянуто такі питання:

ВИКОРИСТАННЯ ПАЛЬНОГО: як правильно заповнити та подати документи на ліцензування зберігання пального, скільки ліцензій і які КВЕД повинні бути, чи потрібно подавати 20-ОПП і Заявку на переміщення пального, які альтернативні варіанти роботи без ліцензій, чи необхідне нормування витрат пального.

ЗЕМЕЛЬНІ ВІДНОСИНИ: які законні варіанти обчислення розміру орендної плати за землю в 2019 році, як надати додаткові бонуси за підписання договорів оренди землі без сплати податків, які договори кращі – надання послуг/виконання робіт чи оренди сільськогосподарської техніки.

ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ: як перевірятимуть працевлаштування інвалідів, які особливості сезонних трудових договорів, яка практика перевірок нарахування відпускних і лікарняних у 2019 році.

ПОДАТОК НА ДОДАНУ ВАРТІСТЬ: коли зупиниться блокування ПН/РК, як довести відсутність штрафних санкцій за несвоєчасну реєстрацію ПН/РК.

ПОДАТОК НА ДОХОДИ ФІЗИЧНИХ ОСІБ (ПДФО), ВІЙСЬКОВИЙ ЗБІР (ВЗ), ЄДИНИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ВНЕСОК (ЄСВ): коли застосовувати нові ознаки доходу в 1 ДФ, які строки сплати ПДФО, ВЗ і ЄСВ із сум відпускних.

ЄДИНИЙ ПОДАТОК (ЄП) 4-ї ГРУПИ: як використовувати результати загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативно грошової оцінки (НГО) земель сільськогосподарського призначення для обчислення податкових зобов’язань, як отримати Витяг щодо НГО в електронній формі, коли уточняти податкові декларації платника ЄП 4-ї групи, як визнати дохід від реалізації продукту переробки з купованої сировини.

ПЛАТА ЗА ЗЕМЛЮ ТА ВОДУ: який розмір орендної плати за землі державної/комунальної власності у 2019 році, які нові ставки плати за землю, як сплатити земельний податок за фізичних осіб-орендодавців, чи є звільнення від сплати земельного податку через не використання сільськогосподарських угідь, як платити ренту за спеціальне водокористування та користування надрами.

ПОДАТОК НА НЕРУХОМІСТЬ, ТРАНСПОРТНИЙ ПОДАТОК, ЕКОПОДАТОК: коли є звільнення від сплати земельного податку при здачі в оренду нерухомості, як підтвердити звільнення від сплати податку за сільськогосподарські будівлі, як платити екологічний податок за викиди двоокису вуглецю, як припинити подання декларацій з екоподатку при зникненні джерела забруднення.

РОЗРАХУНКОВО-КАСОВІ ОПЕРАЦІЇ: в чому полягає посилення нагляду за здійсненням готівкових розрахунків, які граничні суми готівкового розрахунку при відрядженні працівників, чи обов’язкове застосування токенів для зберігання електронних підписів та печатки, як правильно надавати/отримувати поворотну фінансову допомогу, як закрити касову книгу посеред року, які адміністративні санкції за порушення норм обігу готівки діють.

СУДОВА ПРАКТИКА: як поновити договір оренди землі з місцевою адміністрацією, яка пільга зі сплати податку на нерухоме майно, як підтвердити статус платника єдиного податку IV групи через суд, як виправити помилку в платіжному дорученні при своєчасній сплаті ПДФО, які нові порядки проведення перевірок та інспекційних відвідувань Держпраці будуть діяти.

ГОСПОДАРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ: чи обов’язкова товарно-транспортна накладна, як перевірити контрагента, коли сільгосптоваровиробникам застосовувати  оновлену статистичну звітність, як знизилась ставка відрахування частини чистого прибутку державними підприємствами.

 
 

Назад