Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

РОБОЧА ПОЇЗДКА З ПИТАНЬ РОЗВИТКУ МОЛОЧНОГО СКОТАРСТВА

09 жовтня відбулась робоча поїздка до Козелецького району.

Представники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації ознайомилися з роботою філії «Чемер» державного підприємства «Чайка», що займається розвитком молочного скотарства та свинарства. Відвідали молочнотоварну ферму, де утримується велика рогата худоба молочного напрямку продуктивності.

Господарство є суб’єктом з племінної справи в тваринництві та має статус племінного заводу по українській чорно-рябій молочній породі та племінного заводу по голштинській породі.

Станом на 1 жовтня поточного року в господарстві утримується 385 голів великої рогатої худоби української чорно-рябої породи та близько 400 голів голштинської породи. Маточне поголів’я складає близько 200 корів кожної породи. Вирощується ремонтний молодняк для поповнення основного стада та відгодовуються бички до кондиційної ваги.

В господарстві за добу виробляється 7 тонн молока. В даний час за добу від дійної корови в середньому по господарству отримують по 26 кілограм молока, за попередній рік надоїли 7560 кілограм в середньому від однієї корови. Молоко виробляється екстра ґатунку, яке по параметрам відповідає європейським стандартам.

Господарство вирощує та реалізує племінну худобу. На сьогодні, відібрано та поставлено на карантин близько 40 тварин з високим генетичним потенціалом для продажу закордонним покупцям.

Слід зазначити, що в господарстві на серйозному рівні підходять до заготівлі кормів. Так, на період зимівлі закладено достатню кількість якісних грубих, соковитих та концентрованих кормів, що в перерахунку на одну умовну голову становить більше 32 центнерів кормових одиниць, а це значно більше потреби.

Під час зустрічі обговорили плани щодо подальшого розвитку галузі молочного скотарства, шляхи нарощування поголів’я худоби та резерви збільшення продуктивності тварин.

 
 
 

Назад