Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

ВІДЕО SKYPE-КОНФЕРЕНЦІЯ З ПИТАНЬ КОМПЛЕКСУ ОСІНЬО-ПОЛЬОВИХ РОБІТ ТА АКТУАЛЬНИХ ПИТАНЬ ДЕРЖАВНОЇ ПІДТРИМКИ У 2019 РОЦІ

16 жовтня відбулася відео skype-конференція з керівниками структурних підрозділів що забезпечують виконання функцій з питань агропромислового розвитку обласних державних адміністрацій з питань комплексу осінньо-польових робіт та актуальних питань державної підтримки у 2019 році.

Також, на конференції були присутні регіональний представник Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України, керівник та спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та керівник Чернігівської філії ДУ «Інститут охорони ґрунтів України».

Під час наради профільні спеціалісти Міністерства поінформували про хід та науковий супровід проведення комплексу осінньо-польових робіт 2019 року, вплив погодних умов та прогноз гідрометеорологічної ситуації в Україні на ближчий час.

Також, була доведена інформація про стан реалізації бюджетних програм фінансової підтримки розвитку фермерських господарств, часткової компенсації вартості техніки та обладнання та реалізації підтримки тваринництва, зберігання сільськогосподарської продукції, аквакультури (рибництва) у 2019 році.

По закінченню конференції окремі регіони доповіли про стан справ.

Зокрема, директором Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації, Юрієм Ткаличем, повідомлено що сільгосппідприємства області завершують посів озимих культур урожаю майбутнього року. На сьогодні, посіяно пшениці 69% до прогнозу, жита – 87%. По озимому ячменю йде перевиконання у 400%, планували засіяти 200 га, на даний час маємо 800 га.

Юрій Вадимович також наголосив на проблемах пов’язаних з реалізацією підтримки фермерських господарств, а саме: «Хоча по рейтингу наша область на останньому місці, і лише за червень поточного року 4 фермерським господарствам сплачено кошти. Сьогодні, на дотацію подали 70 фермерських господарства, з них 17 новостворених і 53 інші. Проблема в тому, що наші фермери ще не отримали коштів.»

 

Назад