Анонси

 

 
 
 
 
 

Назад

Шановні представники харчової промисловості!

Шановні  колеги!

Від Департаменту агропромислового розвитку та від себе особисто дозвольте подякувати кожному з Вас за щоденну кропітку працю, за ваші «золоті руки», відповідальне ставлення до своєї роботи, вагомий внесок у розвиток економіки не лише нашої області, а й держави в цілому!

Харчова галузь Чернігівщини забезпечує населення широким асортиментом м’ясної, молочної, борошномельно-круп’яної, хлібопекарської продукції, кондитерськими виробами та напоями.

Загалом в області виробляється 1500 найменувань якісної та смачної харчової продукції.

З початку року підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів реалізували продукції на 9,4 млрд. грн, або 42% загального обсягу реалізації промисловості області.

Підприємства харчової галузі області надають роботу близько 8-ми тисячам працівникам, а це – 21% усіх працюючих у промисловості.  З часу минулого святкування їх заробітна плата зросла на 28% і склала близько 9 тисяч грн.

Продовольчі товари Чернігівських виробників задовольняють найвибагливіші смаки споживачів, зростає їх конкурентоспроможність не лише на внутрішньому, а й на світовому ринках. Підприємства області експортують молоко та молочні продукти, жири та олії тваринного або рослинного походження, м'ясо та їстівні субпродукти, готові харчові продукти тощо.

Так, за 7 місяців поточного року було експортовано на 20% більше продукції, ніж за аналогічний період минулого року. Географія експорту постійно розширюється, на сьогодні нашими продовольчими товарами ласують більше ніж у 50 країнах світу.

Важливо відзначити й те, що ефективна робота підприємств галузі обумовлена, передусім, вашим високим професіоналізмом, сучасним рівнем організації виробництва та впровадженням новітніх технологій. Дуже приємно відзначити, що у такий не легкий для країни час ви не втрачаєте віри у майбутнє, підтримуєте імідж Чернігівщини, в області будуються нові потужності, модернізуються виробничі процеси на вже існуючих заводах, розробляються інноваційні види продукції.

За І півріччя поточного року підприємства з виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 108 млн. грн, або 23% обсягу капітальних інвестицій промисловості області.

Переконаний, що харчова промисловість Чернігівщини має великий невикористаний потенціал і спроможна задовольняти потреби населення у високоякісних та доступних за ціною продовольчих товарах.

Щиро дякую вам за плідну працю! Міцного здоров’я, щастя, миру і благополуччя вам і вашим родинам!

 

З повагою

Директор                                                                                              Юрій ТКАЛИЧ

 

Назад